ZIARUL BURSA

20 august 2018
Ediţia din 18.12.2024
Fotografie de MAKE

"Nu putem vorbi despre o concurenţă între bănci şi piaţa de capital"

Piaţa de Capital / 20 august 2018

(Interviu cu Radu Hanga, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri)

Băncile sunt primele interesate de dezvoltarea pieţei de capital din ţara noastră, pentru că o piaţă dezvoltată creează premisele pentru existenţa unor companii solide, mai bine capitalizate, ce reprezintă clienţi mai sănătoşi pentru sistemul bancar, ne-a spus Radu Hanga, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), care a avut bunăvoinţa să acorde un interviu Ziarului BURSA.

Potrivit domniei sale, cel mai mare risc pe care-l întâlneşte în prezent industria fondurilor de investiţii şi piaţa de capital din ţara noastră îl constituie o ajustare radicală a reglementărilor din zona fondurilor de pensii, care să le împiedice să rămână funcţionale şi să continue să crească.

Repoter: Cum aţi caracteriza evoluţia industriei fondurilor de investiţii de la începutul anului şi până în prezent, atât în ansamblu, cât şi pe tipuri de fonduri, şi ce factori au influenţat-o?

Cum va răspunde BCE ultimatumului venit din Italia?

O NOUĂ TOAMNĂ FIERBINTE PENTRU ITALIA ŞI EUROPA Cum va răspunde BCE ultimatumului venit din Italia?

Călin RecheaInternaţional / 20 august 2018

Călin Rechea

Criza financiară din Turcia a mutat pe plan secundar, dar numai temporar, atenţia acordată Italiei de pieţele financiare.

Politica fiscală propusă de noul guvern, alături de atitudinea "belicoasă" faţă de autorităţile europene, au determinat o nouă creştere accelerată a costurilor de finanţare în luna mai 2018, care a continuat, după o uşoară temperare, şi în luna august 2018.

Ovidiu Gurău: "În 2017, am efectuat investiţii care au depăşit 87 milioane de lei".

OVIDIU GURĂU, TERAPLAST: "Există un potenţial foarte mare de dezvoltare a pieţei de capital"

Piaţa de Capital / 20 august 2018

În ţara noastră există un potenţial foarte mare de dezvoltare a pieţei de capital, este de părere Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast, care consideră, însă, că jucătorii trebuie să fie mai îndrăzneţi. Domnul Gurău ne-a precizat, într-un interviu: "Tot mai mulţi manageri şi acţionari accesează pârghiile oferite de piaţa de capital pentru a face business-ul lor mai atractiv şi mai competitiv, ceea ce validează trendul pozitiv pe care piaţa se află. TeraPlast a folosit extensiv mecanismele bursiere şi a recurs în repetate rânduri la majorări de capital, a acordat acţiuni gratuite şi a distribuit în ultimii trei ani dividende de peste 27 milioane de lei".

Reprezentantul TeraPlast susţine că a avea şi dezvolta un business în România poate fi o adevărată provocare: "Sunt convins că rezultatele ar fi mult mai bune dacă mediul economic şi politic ar fi mult mai predictibil. Pentru a ne putea dezvolta în condiţiile actuale, am efectuat mai multe achiziţii în ultimul an şi în viitor ne vom axa cu preponderenţă pe dezvoltarea reţelei de distribuţie, pe creşterea prezenţei pe pieţele europene, pe dezvoltarea produselor şi pe armonia societăţilor din Grup".

Având în vedere achiziţiile efectuate de grup, respectiv 67% din Depaco (producător de ţiglă metalică) şi 50% din Politub (producător de ţevi polietilenă), precum şi extinderea din ultimul an (TeraSteel Serbia), TeraPlast şi-a propus o cifră de afaceri consolidată de circa 900 milioane de lei în 2018, dublu faţă de anul trecut.

Reporter: Cum a evoluat piaţa în care activaţi?

Ovidiu Gurău: TeraPlast activează pe piaţa din Româ­nia şi pe cea externă prin trei linii de business - Instalaţii & Amenajări, Profile de tâmplărie şi Granule, produsele sale fiind utilizate în diferite domenii, cele mai multe dintre ele fiind în creştere.

Cotaţia platinei, la nivelul minim al ultimilor zece ani

Cotaţia platinei, la nivelul minim al ultimilor zece ani

A.V.Materii Prime / 20 august 2018

Preţul platinei a scăzut vineri, pe pieţele externe, până la cel mai redus nivel din ultimii zece ani, pe fondul consecinţelor pe care l-a avut colapsul lirei turceşti pe pieţele financiare, res­pectiv al deprecierii monedei celui mai mare producător de platină, Africa de Sud.

Un weekend pe Litoral sau în Deltă?

JURNAL DE VACANŢĂ Un weekend pe Litoral sau în Deltă?

Gheorghe IorgoveanuCompanii / 20 august 2018

Litoralul românesc: preţuri mari, condiţii jalnice 

Cine doreşte să plece în vacanţă pe cont propriu, fără a apela la serviciile unei agenţii de turism, ar trebui să ştie că un sejur în weekend îi va goli simţitor şi rapid buzunarele, dacă alege să îşi petreacă timpul liber în staţiunea Mamaia. Şi nu este singura bătaie de cap a turistului respectiv.

Mărturii din infern

Mărturii din infern

George MarinescuPolitică / 20 august 2018

Personajul din fotografie este Marian Moroşanu, cunoscut sub porecla de "Ceauşescu". Marian este un erou al Revoluţiei române din decembrie 1989 şi una dintre victimele mineriadei din 13-15 iunie 1990. Marian a fost bătut şi încarcerat în acele zile de către susţinătorii regimului Iliescu. A fost închis mai multe zile şi legat la mâini cu sârmă ghimpată.

Imigranţii, beneficiu ori povară?

OPINIA DE LA ANTIPOZI Imigranţii, beneficiu ori povară?

Eugen IonescuInternaţional / 20 august 2018

Sistemul australian, dorit şi în UE 

Ca reacţie la presiunile întreprinzătorilor referitoare la lipsa de mână de lucru calificată în multe domenii de activitate, guvernul australian a introdus un nou tip de viză care permite firmelor recrutarea directă din străinătate de specialişti pentru sectoarele deficitare. Măsura intervine într-un an care reprezintă una dintre rarele ocazii când cota bugetată de imigranţi nu a fost realizată. În acest context, după respingerea a 40.000 de aplicanţi, până la urmă s-au autorizat 160.000 de vize, cu 20.000 sub cota anuală. Ministrul Emigraţiei a motivat neatingerea cotei prin faptul că mulţi dintre potenţialii imigranţi nu îndeplinesc criteriile impuse celor care doresc să se stabilească în Australia, dintre care vârsta este unul important.

Un executiv al "Air Canada", numit în fruntea "Air France-KLM"

Un executiv al "Air Canada", numit în fruntea "Air France-KLM"

Alina VasiescuInternaţional / 20 august 2018

Potrivit sindicatelor, "este de neconceput angajarea unui director străin la conducerea grupului" 

Compania aeriană franco-olandeză "Air France-KLM" l-a numit, săptămâna trecută, în funcţia de director executiv pe şeful de operaţiuni al "Air Canada", Benjamin Smith, optând pentru un "outsider" în pofida opoziţiei manifestate în acest sens de sindicaliştii diviziei franceze ("Air France").

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
ÎCCJ demontează afirmaţiile lui Dragnea

ÎCCJ demontează afirmaţiile lui Dragnea

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 20 august 2018

89 de judecători de la Înalta Curte se pot pensiona conform noii legi 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) demontează încă o dată informaţiile prezentate de Liviu Dragnea, liderul PSD, şi de presa de casă a social-democraţilor.

MACRO NEWSLETTER 20 August 2018

MACRO NEWSLETTER 20 August 2018

Macroeconomie / 20 august 2018

Producţia industrială din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în iunie 2018, până la 2,5%, de la 2,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare peste aşteptări, de 0,7%, după un avans de 1,4% în luna anterioară. Producţia industrială...

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7452
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2915
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0219
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo