ZIARUL BURSA

25 septembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Democraţia directă adusă de Uraganul Florence

Democraţia directă adusă de Uraganul Florence

MAKEPolitică / 25 septembrie 2018

MAKE

Este Donald Trump diform, ursuz şi antipatic?

Nu, nu este.

"Fiinţa diformă, ursuză şi antipatică" este definiţia de dicţionar pentru cuvântul "cobe", dar, deşi Donald Trump pare normal anatomic, pare expansiv şi uneori, chiar, pare simpatic, el a cobit că, în ziua de 20 septembrie, joi, va alerta pe fiecare american, afişându-le pe ecranele telefoanelor următorul text: "Alertă prezidenţială"/"Acesta este un test al sistemului naţional de alertă de urgenţă wireless. Nu este necesară nicio acţiune".

Chestia asta a fost concepută ca o repetiţie, pentru prevenirea consecinţelor în faţa dezastrelor naturale, sau în confruntare cu terorismul.

A cobit.

Legea offshore a trecut de Senat

Legea offshore a trecut de Senat

George MarinescuCompanii / 25 septembrie 2018

Senatorii PNL s-au abţinut de la vot susţinând că legea nu este predictibilă  

Traian Băsescu: "Legea este făcută în baza negocierilor personale ale domnului Dragnea"

Senatorii au votat, ieri, ce-a de-a doua formă a legii offshore din ultimele trei luni, act normativ care, prin pris­ma modificărilor făcute, dă satisfacţie operatorilor economici. Actul normativ a trecut de Senat cu 81 voturi pentru, 9 voturi împotrivă şi 15 abţineri.

Mugur Isărescu

MUGUR ISĂRESCU:  "Dacă nu reglementăm criptomonedele, vom avea un fel de Caritas sau FNI"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 25 septembrie 2018

Un sistem bancar care scapă de sub control şi care ar putea să fie sursa unei noi crize economice reprezintă un pericol actual, potrivit lui Daniel Dăianu 

Monedele virtuale nu pot fi oprite, dar pot fi reglementate, altfel ne putem trezi cu un fel de Caritas sau FNI, a afirmat, ieri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Domnia sa a de­clarat: "Nu avem cum să le oprim (n.r. criptomonedele) pentru că e tehnologie aici şi ea vine cu rapiditate, cu o grămadă de avantaje, dar să încercăm să le reglementăm, aşa cum spune şi Banca Centrală Europeană.

Codul de Procedură Penală, în analiza CCR

Codul de Procedură Penală, în analiza CCR

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 25 septembrie 2018

Curtea Constituţională a României (CCR) va dezbate în şedinţa de plen de astăzi cele trei obiecţii ridicate cu privire la neconstituţionalitatea legii prin care a fost modificat Codul de Procedură Penală de către coaliţia parlamentară PSD-ALDE.

Vântul schimbării bate dinspre... Ponta

Vântul schimbării bate dinspre... Ponta

G.M.Politică / 25 septembrie 2018

Pro România, formaţiunea politică al cărei şef este Victor Ponta, este decisă să îi schimbe din funcţii pe toţi cei care au contribuit la situaţia tensionată existentă astăzi în societatea românească.

 Johan Meyer: "Probabil, vom intra într-o epocă de întuneric total în care nu vom mai şti mai nimic despre performanţa companiilor de stat, cu excepţia aflării peste un an sau doi că unele din cele mai de succes companii de stat româneşti vor fi aproape în insolvenţă, iar noi ne vom întreba cum de am ajuns acolo".

JOHAN MEYER, FRANKLIN TEMPLETON: "Fără guvernanţă corporativă la companiile de stat se va intra într­-un întuneric total"

A.I.Companii / 25 septembrie 2018

"Este ca şi când i-ai lăsa pe Ali Baba şi cei 40 de hoţi într-un seif bancar imens, cu luminile stinse şi alarma deconectată, iar apoi ai pretinde că eşti surprins de rezultate", susţine Meyer 

O sută de companii de stat printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Romgaz sau Salrom riscă să fie exceptate de la aplicarea legislaţiei în vigoare privind guvernanţa corporativă, potrivit unui nou proiect legislativ, discutat în prezent în comisiile din Camera Deputaţilor, atrag atenţia oficiali ai Fondului Proprietatea (FP), subliniind că acesta ar fi un uriaş pas înapoi în privinţa credibilităţii economice a ţării noastre.

Creşterea în industrie s-a apropiat de zero, în august

BAROMETRUL IRSOP: Creşterea în industrie s-a apropiat de zero, în august

EMILIA OLESCUCompanii / 25 septembrie 2018

IRSOP: "Comenzile noi au «căzut» în teritoriu negativ"  

"Este prima dată când cererea pentru export ajunge în zona negativă"

Speranţele managerilor se topesc

Numărul angajaţilor s-a contractat la nivelul cel mai redus din ianuarie 2017

Pârvan: "Deşi avem comenzi în acest domeniu, nu le putem onora pe toate pentru că nu mai avem oameni cu care să lucrăm"

Activitatea din industrie a atins, în august, nivelul cel mai slab din ultimele şapte luni, arată Barometrul Industrial realizat de IRSOP şi SNSPA - Facultatea de Management. Creşterea a dispărut aproape în întregime, subliniază lucrarea, adăugând că nouă din unsprezece indicatori măsuraţi au înregistrat scăderi sau se află în contracţie.

Preţul petrolului, estimat să urce la 100 de dolari/baril

Preţul petrolului, estimat să urce la 100 de dolari/baril

Alina VasiescuInternaţional / 25 septembrie 2018

Cotaţiile ţiţeiului brut ar putea să crească până la 100 de dolari barilul la finele anului sau la începutul lui 2019, ca urmare a sancţiunilor impuse de SUA Iranului, conform estimărilor traderilor de materii prime Trafigura şi Mercuria, citaţi de Reuters.

Fraţii Pavăl deţin aproape 60% din Cemacon

Fraţii Pavăl deţin aproape 60% din Cemacon

A.I.Piaţa de Capital / 25 septembrie 2018

Dragoş şi Adrian Pavăl au ajuns să deţină, începând cu 18 septembrie, prin intermediul PIF Industrial SRL şi Dedeman SRL, 59,44% din producătorului de sisteme de zidărie Cemacon (CEON), potrivit unui într-un raport al emitentului transmis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Studenţii au revenit în amfiteatre

Studenţii au revenit în amfiteatre

O.D.Cultură / 25 septembrie 2018

Anul universitar se va deschide în ..."tranşe", ieri a avut loc prima. Peste 30.000 de studenţi au deschis noul an universitar la Politehnica din Bucureşti, festivitatea marcând generaţia cu numărul 200 a celei mai mari instituţii de învăţământ superior cu profil tehnic din ţară.

Inteligenţa artificială ne va avertiza ce stare de spirit ne creează o melodie

ŞTIINŢĂ Inteligenţa artificială ne va avertiza ce stare de spirit ne creează o melodie

O.D.Companii / 25 septembrie 2018

Ştiinţa va oferi în curând ocazia ca oamenii să fie avertizaţi în legătură cu starea de spirit pe care o poate induce o anumită melodie. Un nou sistem bazat pe inteligenţă artificială poate face distincţia între diferitele stări de spirit pe care muzica le poate crea.O echipă de cercetători care lucrează pentru platforma de streaming Deezer a creat un A.I. capabil să spună dacă o melodie este veselă sau tristă, dacă este dinamică sau lentă.

Asociaţia Editorilor din România: manuale sub orice standarde

Asociaţia Editorilor din România: manuale sub orice standarde

O.D.Cultură / 25 septembrie 2018

Povestea, tristă, a noilor manuale şcolare continuă, cu acuze, scuze şi promisiuni. Directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România (AER), Mihai Mitrică, a declarat că opinia publică s-a concentrat asupra greşelilor din manualele şcolare scoase de Editura Didactică şi Pedagogică, însă nu s-a spus nimic despre calitatea acestora pe care o apreciază sub orice standard educaţional modern: "Opinia publică s-a oprit cu atenţia asupra greşelilor din manuale, dar problema este că tabloul general arată groaznic. Greşelile din manualele şcolare sunt doar ceea ce face titluri în presă, ce nu s-a spus este calitatea pe care o au acele manuale, care este sub orice standard educaţional modern.

Problema Teleorman

Cătălin AvramescuEditorial / 25 septembrie 2018

Cătălin Avramescu

Imaginaţi-vă că restul României ar fi la acelaşi nivel cu judeţul Teleorman. Vă propun să facem asta la modul cel mai serios. (Bănuiţi de ce, însă sunt convins că nici nu bănuiţi amploarea dezastrului). Să examinăm cifrele şi să tragem o concluzie riguroasă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Aproximativ 60% din rulaj dat de acţiunile bancare

BVB Aproximativ 60% din rulaj dat de acţiunile bancare

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 25 septembrie 2018

Şapte din cei nouă indici, în scădere  

Lichiditatea înregistrată în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămâ­nii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 37,39 milioane de lei, 60% din rulajul înregistrat ieri fiind dat de acţiunile celor...

Noi atacuri la adresa Justiţiei

GEORGE MARINESCU Politică / 25 septembrie 2018

Liderii Partidului Social Democrat şi-au făcut un nărav în a ataca permanent sistemul judiciar din ţara noastră. Fie că vorbim despre judecători, fie că vorbim despre procurori, oamenii politici fac zilnic declaraţii menite să pună presiune...

Reducerea numărului de parlamentari, adoptată de Senat

GEORGE MARINESCUPolitică / 25 septembrie 2018

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a anunţat, ieri, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, că Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300 de la 465 - câţi sunt în prezent, conform rezultatului referendumului din...

Toni Greblă, noul secretar general al Guvernului

I.GHE.Politică / 25 septembrie 2018

Toni Greblă a fost numit, ieri, secretar general al Guvernului. Decizia semnată de prim-ministrul Viorica Dăncilă a fost publicată în Monitorul Oficial. Toni Greblă a fost judecător al Curţii Constituţionale a României, iar în septembrie 2015 a...

MACRO NEWSLETTER-25 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-25 Septembrie 2018

Macroeconomie / 25 septembrie 2018

Încrederea mediului de afaceri din Germania a scăzut sub aşteptări în septembrie 2018, conform datelor de la Institutul Ifo. Indicele încrederii a scăzut până la 103,7 puncte, de la 103,9 puncte în luna precedentă, în condiţiile scăderii...

Revolut - pierdere de 14,8 milioane lire, în 2017

E.O.Internaţional / 25 septembrie 2018

Veniturile companiei au crescut de 5 ori  

Numărul utilizatorilor s-a triplat

Veniturile Revolut au crescut de 5 ori, anul trecut, de la 2,4 milioane de lire sterline la 12,8 milioane GBP, volumul lunar al tranzacţiilor crescând de la 200 de...

MFP a împrumutat, ieri, 655 milioane lei de la bănci

C.P.Macroeconomie / 25 septembrie 2018

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 655 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea la 67 de luni, la un randament mediu de 4,39% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo