ZIARUL BURSA

20 iulie 2022
Ediţia din 21.11.2024
Criza din energie şi inflaţia, amplificate de războiul din Ucraina

SEMESTRUL I 2022 FINANCIAR Criza din energie şi inflaţia, amplificate de războiul din Ucraina

GEORGE MARINESCUMacroeconomie / 20 iulie 2022

Criza generată de explozia preţurilor din energie, inflaţia galopantă şi problemele din lanţurile de aprovizionare s-au amplificat în primele şase luni ale anului curent, mai ales după ce, în 24 februarie, trupele armate ale Federaţiei Ruse au intrat ilegal pe teritoriul Ucrainei, declanşând un război la graniţele Europei civilizate, primul conflict major de pe bătrânul continent în secolul XXI.

UE va relaxa sancţiunile impuse băncilor ruseşti

POTRIVIT UNUI DOCUMENT VĂZUT DE REUTERS UE va relaxa sancţiunile impuse băncilor ruseşti

A.V.Bănci-Asigurări / 20 iulie 2022

Măsura - necesară pentru reducerea blocajelor apărute în comerţul mondial cu alimente şi îngrăşăminte  

Uniunea Europeană este aşteptată să modifice, astăzi, sancţiunile impuse Rusiei, prin autorizarea deblocării unor fonduri aparţinând unor mari bănci ruseşti, proces de care ar putea fi nevoie pentru reducerea blocajelor apărute în comerţul mondial cu alimente şi îngrăşăminte, arată un document de lucru consultat de Reuters.

Pe Aleea Stelelor, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

SUPLIMENT ECO-ECONOMIE / GILDA LAZĂR, DIRECTOR ÎN CADRUL JTI: "Sustenabilitate pe principii japoneze"

Companii / 20 iulie 2022

Potrivit datelor pe 2021 oferite de JTI România, JTI este prima companie de profil care a ales să sus­ţină programe de responsabilitate socială pe plan local. Din 1993 până în prezent, au fost investiţi în comunitate prin diverse programe circa 25 de milioane de euro. Aces­tea se desfăşoară pe trei paliere: Oameni (Incluziune socială), Artă & Cultură, Moştenire japoneză.

Sustenabilitatea - un deziderat de care depind atât sănătatea economiei, cât şi bunăstarea ţării

SUPLIMENT ECO-ECONOMIE Sustenabilitatea - un deziderat de care depind atât sănătatea economiei, cât şi bunăstarea ţării

Mihai GongoroiCompanii / 20 iulie 2022

Mihai Gongoroi

Pandemia globală de Covid-19 şi lockdown-urile din 2020 au expus o situaţie complicată în ceea ce priveşte dezideratul de reducere a emisiilor de dioxid de carbon (CO2): o reducere semnificativă a emisiilor poate fi realizată foarte rapid, însă doar printr-o prăbuşire a activităţii economice şi o creş­tere majoră a şomajului şi a tensiunilor financiare.

Florin Spătaru

SUPLIMENT ECO-ECONOMIE Reindustrializarea pe noi baze şi principii tehnologice - principalul obiectiv al Ministerului Economiei

Companii / 20 iulie 2022

(Interviu cu Florin Spătaru, ministrul Economiei) 

"Materiile prime care pot fi obţinute din reciclarea anumitor deşeuri sunt critice în acest moment" "Strategia pe economia circulară a fost definită la nivelul SGG şi urmează să fie adoptată prin hotărâre de guvern în luna septembrie"

Reporter: Se discută din ce în ce mai mult despre economia circulară. Aţi vorbit şi dumneavoastră la conferinţa BURSA din 28 iunie despre adoptarea, în curând, a unei strategii privind economia circulară. Ce include această strategie, ce obiective vizează şi ce investiţii preconizaţi pe partea aceasta?

Dragoş Tuţă

SUPLIMENT ECO-ECONOMIE "Ne aflăm într-o perioadă de tranziţie la modelul economic sustenabil, acela în care firmele pot rezolva probleme de mediu fără a sacrifica eficienţa economică"

Companii / 20 iulie 2022

Interviu cu Dragoş Tuţă, preşedintele şi fondatorul Ambasadei Sustenabilităţii în România) 

"Trăim într-o societate de consum exacerbat şi ne lipsesc liderii care să ofere un model" "Nu vrem să facem lucruri noi, nu vrem să ieşim din zona de confort şi asta se vede cel mai bine în zona guvernamentală şi în zona administraţiei locale. România nu e un stat care să stea pe loc" "Economia circulară nu primeşte destulă importanţă din partea autorităţilor locale şi centrale"

Reporter: Ambasada Sustenabilităţii este o organizaţie non-guvernamentală a cărei misiune este să promoveze sustenabilitatea în mediul de business. Cum ajutaţi efectiv companiile şi care este ideea din spatele Ambasadei Sustenabilităţii, cum a pornit acest proiect?

Fericiţi făcătorii de pace...

Cornel CodiţăEditorial / 20 iulie 2022

Cornel Codiţă

Stau şi mă sucesc, mă tot învîrtesc şi mă perpelesc, dar tot nu mi-l pot închipui pe Dumnezeu grăind blînd către Putin, Erdogan şi Ebrahim Raisi: veniţi colea mai aproape fiii mei, căci aici este locul vostru, aşa cum s-a spus şi s-a proorocit în Numele Meu de către Fiul Cel Întrupat: "Fericiţi făcătorii de pace, căci aceştia fiii lui Dumnezeu se vor chema"!!

Gruia Stoica

SUPLIMENT ECO-ECONOMIE "Pe termen lung, viitorul trebuie să fie unul sustenabil"

Companii / 20 iulie 2022

(Interviu cu Gruia Stoica, preşedintele Grampet Group)  

Reporter: Cât de important consderaţi că este ca o afacere să fie sustenabilă?

Gruia Stoica: Sustenabilitatea trebuie să fie un obiectiv comun la care aspirăm fiecare dintre noi, indiferent de rolul pe care îl avem în societate. Responsabilitatea este însă cu atât mai mare pentru cei din palierul de leadership, pentru că acţiunile şi preocupările lor reprezintă exemple şi impun tendinţe.

Lucian Enaru

SUPLIMENT ECO-ECONOMIE "Viitorul este electric"

Companii / 20 iulie 2022

(Interviu cu Lucian Enaru, Country General Manager Schneider Electric România) 

Reporter: Cum a evoluat indus­tria şi cum a evoluat Schneider Electric România în acest sfert de secol?

Lucian Enaru: Prin natura activităţii noastre, ne-am situat cumva mereu în viitor, în raport cu necesităţile clienţilor noştri, pe tot parcursul acestor 25 de ani. Am vorbit despre eficienţă energetică încă de când acest concept era puţin cunos­cut, pentru că puţini erau cei care vedeau cu ce viteză extraordinară creşte consumul de energie electrică la nivel global şi ce presiune pune acest fenomen asupra reţelelor urbane.

Omenirea trăieşte pe datorie - nu doar financiar, ci şi din punctul de vedere al resurselor

SUPLIMENT ECO-ECONOMIE / GLOBAL FOOTPRINT NETWORK: Omenirea trăieşte pe datorie - nu doar financiar, ci şi din punctul de vedere al resurselor

Companii / 20 iulie 2022

România şi-a consumat cota de resurse pe 11 iunie, cu 10 zile mai devreme decât în 2021 şi cu 1 lună mai devreme faţă de 2020 şi 2019 

Începând cu data de 28 iulie, omenirea va trăi din nou pe datorie după ce va fi consumat resursele Terrei din acest an, arată datele şi modelările ONG-ului american Global Footprint Network. România şi-a consumat cota de resurse pe 11 iunie, cu 10 zile mai devreme decât în 2021 şi cu 1 lună mai devreme faţă de 2020 şi 2019. Cercetătorii de la ONG-ul american, care realizează acest studiu în fiecare an, din 1970 încoace, atrag atenţia asupra consumului tot mai rapid al resurselor, în condiţiile în care capacitatea planetei este limitată.

Alex Cristescu

SUPLIMENT ECO-ECONOMIE "Agricultura ecologică este viabilă şi chiar mai profitabilă pentru fermieri"

Piaţa de Capital / 20 iulie 2022

(Interviu cu Alex Cristescu, membru în boardul Norofert) 

"Astăzi, agricultura ecologică reprezintă doar 4% din suprafaţa totală arabilă din România, faţă de 25% - suprafaţa recomandată de UE prin Grean Deal" "Pentru noi, strategia principală de sustenabilitate este să extindem baza de clienţi în regim ecologic"

Reporter: Norofert este cel mai mare producător de inputuri ecologice din România, iar acest lucru în sine spune ceva despre impactul pozitiv al Norofert în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de CO2 din agricultură, o sursă importantă de emisii de carbon la nivel global. Care sunt obiectivele companiei şi ţintele în ceea ce priveşte sustenabilitatea şi cu ce produse ecologice veniţi în întâmpinarea clienţilor?

Veronica Dogaru

SUPLIMENT ECO-ECONOMIE "Incluziunea digitală şi angajamentele faţă de mediu - printre principalele obiective ale Orange"

Companii / 20 iulie 2022

(Interviu cu Veronica Dogaru, Corporate Communications & CSR Director Orange România) 

"Strategia Engage 2025 plasează responsabilitatea socială în centrul operaţiunilor noastre" "Strategia vizează patru direcţii importante: construirea unui mediu care permite egalitate digitală în rândul comunităţii, combaterea schimbărilor climatice, diversitatea şi egalitatea de şanse şi creşterea performanţei"

Reporter: Ce este sustenabilitatea în opinia dumneavoastră şi care sunt indicatorii prioritari pe care îi aveţi în vedere?

Veronica Dogaru: În calitate de operator de telecomunicaţii, ne aflăm în centrul revoluţiei digitale, iar acest rol vine cu oportunităţi, dar şi cu multă responsabilitate. Din punctul nostru de vedere, sustenabilitatea se traduce atât prin acţiunile unei companii, cât şi prin cultura pe care o dezvoltă la nivelul organizaţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 iulie 2022

MACRO NEWSLETTER 20 iulie 2022

Macroeconomie / 20 iulie 2022

Preţurile de consum din zona euro şi-au accelerat creşterea anuală până la 8,6% în iunie 2022, de la 8,1% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,8%.

Scăderi pe linie pentru indici

BVB Scăderi pe linie pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 20 iulie 2022

Rulaj de 32 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în şedinţa de tranzacţionare de ieri, în contrast cu aprecierile din pieţele europene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo