AEROPORTUL OTOPENI: Creştere de 39% a cifrei de afaceri în primele patru luni

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 25 iunie 2008

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) a obţinut o cifră de afaceri de 86,4 milioane lei, în primele patru luni ale anului, cu 39% mai mult faţă de aceeaşi periaodă a anului trecut, a declarat ieri, directorul general al aeroportului, Gabriel Ţară.

Anul trecut, Aeroportul Otopeni a realizat o cifră de afaceri de 62,2 milioane lei. Traficul de pasageri pe primele patru luni din 2008 a fost de 1.458.065 , iar în perioada similară a anului trecut au tranzitat Aeroportul Otopeni 1.178.852 de călători, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 24%.

Investiţiile derulate la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti în ultima perioadă de timp au vizat continuarea lucrărilor în cadrul Fazei a II-a şi a II-a extinsă a obiectivului de dezvoltare. Potrivit lui Gabriel Ţară, firma Romairport va termina până la sfârşitul acestui an infrastructura şi balizajul pentru extinderea căii de rulare Oscar şi a bretelelei de degajare rapidă Victor lucări în valoare de aproximativ 100 milioane lei. "Recepţia etajului 1 (flux pasageri) al corpului de legătură dintre terminalele Plecări Internaţionale şi Sosiri Internaţionale/Curse Interne, parter şi subsol, investiţie în valoare de aproximativ 43 de milioane lei, se vor finaliza la sfârşitul anului 2008", a declarat directorul general al Aeroportului Otopeni.

El a menţionat că sunt continuate lucrările la sistemul perimetral de securitate, precum şi lucrările de reparaţii la pista doi. Totodată, au mai fost demarate lucrările Fazei a III-a din cadrul aceluiaşi obiectiv de investiţii. Această investiţie eşalonată pe o perioadă de trei ani va avea ca scop extinderea zonei de îmbarcare (circa 6.000 metri pătraţi), extinderea terminalelor Plecări şi Sosiri internaţionale (circa 7.500 metri pătraţi), modernizarea salonului oficial şi parcarea auto (aproximativ 12.000 metri pătraţi).

De asemenea, a fost finalizată procedura de licitaţie pentru atribuirea contractului de elaborare a studiului de fezabilitate şi a planului de afaceri pentru programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare. Conform Legii nr.58/2007, după elaborarea şi avizarea studiilor de fezebilitate aprobate se va iniţia procedura de achiziţionare a terenurilor necesare relizării obiectivului, a mai spus Gabriel Ţară.

Traficul total de pasageri înregistrat pe Aeroportul Otopeni în 2007 a fost de peste 4,9 milioane, iar pentru anul 2008 reprezentanţii aeroportului estimează o creştere de aproximativ 25-30% faţă de anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb