AGROSTAR: Mii de agricultori riscă să nu fie primiţi în pieţe, de la 1 mai, pentru că nu au atestat de producător

Elena Deacu
Companii #Agro-alimentar / 30 aprilie 2015

Mii de agricultori riscă să nu fie primiţi în pieţe, de la 1 mai, pentru că nu au atestat de producător

Federaţia AGROSTAR solicită sprijinul premierul Victor Ponta pentru rezolvarea problemei atestatelor de producător , obligatorii începând cu 1 mai, dar care nu au fost încă tipărite şi "mii de agricultori vor fi afectaţi pentru că li se va interzice să intre în pieţe".

"Dacă agricultorii nu vor fi lasaţi cu marfa în piaţă, de la 1 mai, vor avea prejudicii imense. Federaţia AGROSTAR a atras de mai mult timp atenţia că aceste tipizate trebuie tipărite din timp. Am făcut numeroase demersuri la Ministerul Agriculturii pentru a intensifica discuţiile cu factorii locali, dar cererile noastre au ramas fără răspuns şi de aceea considerăm necesară intervenţia premierului. Cu atât mai mult cu cât implementarea măsurii depinde şi de Uniunea Naţională a Consiliilor Judetene, Asociaţia Comunelor din România. Faptul că am ajuns la termenul intrării în vigoare a noilor reguli de vânzare în pieţe şi autorităţile sunt total nepregătite e încă o dovadă a haosului cu care se confruntă agricultorii", declară preşedintele AGROSTAR, Niculae Ştefan..

Domnia sa a transmis că se va lua în discuţie această problemă şi în cadrul Consiliului Naţional al Federaţiei, care are loc în perioada 29-30 aprilie, şi se va hotărî cum se acţionează în continuare. "Reamintim că Federaţia AGROSTAR aşteaptă şi o asigurare scrisă de la Ministerul Finanţelor că prin aceste atestate producătorii nu sunt supuşi unei duble impozitări", menţionează Niculae Ştefan.

Federaţia AGROSTAR consideră că schimbarea radicală a modul în care agricultorii au acces în pieţe nu a fost tratată cu responsabilitate şi solicită Ministerului Agriculturii, prin Direcţiile Agricole şi împreună cu factorii locali, să înceapă acţiuni de informare, iar în cazul în care noile tipizate nu sunt gata şi agricultorii nu sunt informaţi cu privire la noile reguli să amâne intrarea în vigoare a acestora.

Federaţia AGROSTAR, cea mai mare federaţie sindicală din domeniul agricol, are în componenţă peste 45.000 de membri, atât producători agricoli, cât şi salariaţi din agricultură şi servicii conexe, din sectorul privat, cât şi din cel bugetar.

Federaţia AGROSTAR este una dintre puţinele organizaţii afiliate pe plan internaţional, fiind afiliată UITA şi EFFAT la nivel european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb