Cum alegem un vin de calitate

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 3 septembrie 2010

Cum alegem un vin de calitate

Dacă ne aflăm în situaţia de a cumpăra o sticlă de vin, trebuie să ţinem cont, în primul rând, pentru ce ne trebuie acest vin - dacă dorim să facem un cadou preţios vom cumpăra un vin mai scump, dacă mergem într-o vizită va trebui să căutăm un vin care face impresie, iar dacă ne ducem la picnic cu prietenii şi dorim să ducem de băut ceva răcoritor şi uşor, ne putem orienta către un spumant alb sau către un rose bun, dar mai ieftin. Aşadar, pentru alegerea vinului potrivit, foarte important este momentul în care consumăm acest produs, ne-a spus Carmen Burducea, din cadrul firmei "Vinitaly Deluxe", importator de vinuri italiene de calitate. Domnia a a ţinut să ne precizeze că, în alegerea unui vin bun, în niciun caz preţul nu este primul criteriu de luat în seamă.

În primul rând, potrivit reprezentantului "Vinitaly Deluxe", trebuie să mergem în magazinele de specialitate. Acolo, personalul este educat să dea informaţii. Cel mai important de urmărit la vinuri este crama care le produce. După aceea, depinde care este zona din care dorim să fie vinul respectiv. "Există persoane care se întorc dintr-un loc din afara ţării şi caută să regăsească acel gust. Desigur, nu îl va regăsi în totalitate, pentru că acolo există mâncărurile specifice locului, care se potriveau cu vinul din regiune. Contopirea între ceea ce mâncăm si ceea ce bem este fundamentală", a apreciat doamna Burducea. De asemenea, este bine de ştiut ce cupaj are vinul către care ne orientăm, dacă este produs dintr-un singur soi de struguri etc.

În funcţie de toate aceste criterii şi nu numai, preţurile vinurilor pot oscila foarte mult, ne-a spus Carmen Burducea: "Există < Brunello > pe piaţă, care poate să pornească de la 20 de euro şi să ajungă la 120 de euro. În 2001 s-au făcut nişte vinuri fantastice, a fost un an excepţional. Un vin din acest an poate ajunge la preţuri destul de im-portante".

În ţările care sunt mari producătoare de vinuri, oamenii nu consumă "vinuri de lux", mai mult le exportă, pentru că ştiu să-şi aleagă un produs echilibrat, în ceea ce priveşte raportul preţ-calitate. Întrucât vinul roşu a devenit un cadou foarte apreciat, vinurile de înaltă clasă se vând cel mai bine de Paşte şi de Crăciun.

Concurs de vin cu sticle de pe rafturile magazinelor

"O vinotecă ce împarte un strop de plăcere într-un pahar de vin"

România - propice pentru vinurile de calitate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb