Enel X România investeşte 15-20 milioane euro în infrastructura de încărcare eletrică

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 noiembrie 2018

Marius Chiriac: "Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa".

Marius Chiriac: "Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa".

Enel X România urmează să inves-tească între 15 şi 20 de milioane de euro într-un plan de dezvoltare a infrastructurii pentru mobilitatea electrică, care vizează instalarea a aproximativ 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile ţării noastre, în perioada 2019-2023, a anunţat, ieri, compania.

Marius Chiriac, director al Enel X România, a declarat: "Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa. Planul acoperă toate zonele Româ-niei, astfel încât poziţionarea şi instalarea infrastructurii de încărcare să fie adaptată creşterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodăriilor, al instituţiilor, precum şi în rândul companiilor, ca urmare a cererii pentru flote. Circa 300 de puncte încărcare urmează să fie instalate în 2019".

Conform domniei sale, în prezent, la noi în ţară sunt circa 1.500 - 1.700 de maşini electrice noi, iar diferite studii arată că numărul acestora va ajunge, în 2050, la 80.000 până la 250.000.

Potrivit domnului Chiriac, o persoa-nă care ar utiliza o maşină electrică va suporta, pentru încărcarea bateriei un cost de până la 45% din costul lunar necesar alimentării cu carburanţi.

Conform comunicatului, infrastructura care va fi dezvoltată la noi în ţară se bazează pe soluţiile de încărcare noi, inteligente, ale diviziei globale Enel X. Acestea sunt echipamente modulare, scalabile, livrabile "la cheie" către consumatorii individuali, companii şi instituţii, au mai spus reprezentanţii companiei, adăugând că este prevăzută instalarea de staţii cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) şi peste 150 kW (Ultrafast).

Reprezentanţii Enel X România au spus, ieri, că discută cu municipalităţile pentru a stabili acorduri de colaborare pe termen lung cu acestea.

Comunicatul notează: "Compania oferă un serviciu similar municipalităţilor care sunt interesate de îmbunătăţirea calităţii aerului prin încurajarea mobilităţii electrice. Enel X România va sprijini autorităţile locale să identifice cele mai bune soluţii, iar apoi va instala infrastructura de încărcare şi va asigura mentenanţa acesteia fără costuri pentru primării, pe locurile de parcare aflate pe domeniul public".

Conform reprezentanţilor, Enel X România va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare către "Partenerii de Reîncărcare", precum centre comerciale, supermarketuri, res-taurante şi hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice. Instalarea şi mentenanţa infrastructurii de încărcare nu presupune costuri pentru Partenerii de Reîncărcare, în schimbul punerii la dispoziţie a locurilor de parcare, au mai precizat aceştia.

Enel X România este o companie membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb