Greva generală la "Bere Azuga"

N.I
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 12 noiembrie 2008

Angajaţii fabricii "Bere Azuga" au intrat în gevă pe termen nelimitat în urma hotărârii conducerii ca ziua de vineri să devină nelucrătoare pe o perioadă nedeterminată, potrivit NewsIn.

"Membrii Consiliului de Administraţie au decis ca vinerea să devină zi neproductivă, consecinţa directă a acestei hotărâri fiind diminuarea salariilor cu 25%. Oamenii s-au hotărât să nu reia lucrul până nu îşi vor primi toate drepturile ce le revin", a declarat, ieri, liderul Sindicatului "Bere Azuga", Marinică Teleanu.

Angajaţii sunt nemulţumiţi deoarece nu şi-au mai primit tichetele de masă de peste trei luni iar salariile le-au fost acordate cu întârziere în ultima perioadă. Marinică Teleanu a declarat: "Pe lângă faptul că primim salarii cu întârziere şi numai după discuţii aprinse, angajatorul nici nu a plătit dările la CAS, deşi noi am cotizat conform legii. Am avut muncitori bolnavi, internaţi în spital, cărora li s-a cerut să plătească din propriul buzunar asistenţa medicală. În plus, de câteva zile, mai mulţi muncitori s-au trezit că sunt sanc­ţionaţi cu 10% din salariu fără să se respecte prevederile Codului Muncii". El a ţinut să adauge că sindicaliştii au dat în judecată conducerea fabricii, procesul urmând să intre pe rolul Tribunalului Prahova.

La finalul lunii septembrie, Consiliul de Administraţie al Fabricii de Bere Azuga a hotărât ca ziua de vineri să devină nelucrătoare, pe o perioadă nedeterminată. Conducerea fabricii susţine că măsura reducerii săptămânii de lucru la patru zile a fost luată din cauza lipsei comenzilor şi a crizei economice generale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb