MFE pregăteşte lansarea a patru apeluri de proiecte în cadrul POS DRU

A.C.
Fonduri Europene #Resurse Umane / 20 iulie 2014

O serie de apeluri de proiecte din fonduri europene, printre care unele privind formarea profesională a personalului medical din domeniul cardiologiei pediatrice, dar şi a personalului medical care realizează transplanturi, vor fi lansate în perioada următoare, imediat după încheierea consultării publice ale ghidurilor aferente programelor, a anunţat, astăzi, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Conform sursei citate, pe lista proiectelor se mai află cele care vizează îmbunătăţirea participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii, precum şi susţinerea parteneriatelor transnaţionale cu impact asupra pieţei muncii.

MFE, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), supune consultării publice ghidurile pentru lansarea celor patru tipuri de cereri de proiecte.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, declară în comunicat: "Cele patru cereri de proiecte sunt gândite astfel încât banii europeni să rezolve o parte din problemele pe care încă le avem în prezent. Prin acordarea de finanţări pentru formarea profesională a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom aduce medici din afara ţării care vor opera aproximativ 3.000 de copii care suferă de boli grave. Mult mai important, aceştia vor pregăti medicii români să realizeze respectivele intervenţii pentru ca România să aibă un număr ridicat de specialişti în acest domeniu. Astfel, datorită acestor finanţări, medicii noştri vor putea salva vieţile multor copii. O altă cerere de proiecte, destinată tot personalului medical, va sprijini formarea profesională a personalului care efectuează transplanturi. În acelaşi timp, două apeluri vor viza susţinerea formării profesionale a persoanelor vulnerabile. Pe măsură ce lansăm astfel de cereri de proiecte, dedicate, am satisfacţia că banii europeni îşi ating scopul de a salva vieţi, de a îmbunătăţi nivelul de trai al românilor, de a susţine dezvoltarea societăţii. Adică, fondurile europene încep să fie mai bine folosite: pentru România şi pentru români!".

Ministerul de resort precizează că aşteaptă propuneri şi sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor patru cereri de proiecte în cadrul POS DRU până la data de 24 iulie, ora 12:00.

Totodată, documentele aferente celor patru proiecte sunt publicate pe site-ul MFE spre consultare publică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Aici suntem imbatabili . Sa accesam fonduri doar pe masurile adresate statului - ca de la privati acum este greu sa spaguiesti - si in final , sa tocam frunze la caini sub masca pregatirii personalului . Stim fiecare ce pregatire se face si mai ales , ce rezulta dupa asta . Niste mese , ceva ciuguleli pentru papuasi si caimacul merge la decidenti . Vad ca nu se vrea sa facem ceva serios .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb