"Omnilogic" lansează OmniVServ, un nou serviciu de cloud computing

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 februarie 2010

Omnilogic va lansa, începând cu 1 februarie 2010, în premieră în România, "OmniVServ", un prim program încorporat în iniţiativa sa de promovare a cloud computing-ului în Europa de Sud-Est ("OmniVCloud"), anunţă un comunicat al companiei.

Programul este adresat atât companiilor, cât şi utilizatorilor individuali. OmniVserv va permite utilizatorilor reducerea semnificativă a costurilor şi îmbunătăţirea performanţelor prin consolidarea aplicaţiilor într-un mediu virtualizat şi securizat, localizat în campusul Omnilogic din Otopeni.

Programul OmniVServ este atrăgător şi din punctul de vedere al reducerii costurilor de capital la nivelul potenţialilor utilizatori, deoarece nu implică investiţii suplimentare în infrastructura acestora, dar oferă în plus, pe lângă tehnologia de ultimă oră şi securitatea maximă a datelor, disponibilitatea 24x7x365 şi, nu în ultimul rând, alocarea de resurse suplimentare la cerere (on-demand), pe perioade determinate, toate la costuri pornind de la 1 euro/zi.

Gabriel Marin, director general al Omnilogic, a declarat: "Într-o piaţă extrem de dificilă, marcată de multe provocări şi de exigenţa şi orientarea utilizatorilor către maximizarea rezultatelor financiare printr-o minimizare continuă a costurilor, conceptul de cloud computing valorifică la maxim tehnologiile de consolidare a resurselor IT&C, prin aplicarea pe scară largă a politicilor de virtualizare. Omnilogic, împreună cu partenerii săi de tehnologie din această verticală (Cisco Systems, SUN/Oracle, EMC, VMWare şi CheckPoint) va pune la dispoziţie în această primă fază, o interfaţă web prin intermediul căreia clientul îşi poate configura/reconfigura în mai puţin de 10 minute, o soluţie optimă (on-demand) atât pentru nevoile şi specificul activităţii sale, cât şi pentru perioada de timp pentru care aceste resurse sunt necesare. Altfel spus, acest potenţial client va plăti doar pentru infrastructura de care are nevoie, şi doar pentru perioada în care are nevoie.

In aceeasi idee, domnul Marin, precizează că serviciile online reprezintă şi vor reprezenta în următorii ani, vectorul principal de creştere al businessului de IT&C.

Pentru Omnilogic, deşi extrem de important la acest moment, programul OmniVServ reprezintă doar primul pas în articularea unei strategii coerente de cloud computing pentru regiunea geografică (SE_Europe) a companiei. Conform business-plan-ului Omnilogic, practic in fiecare trimestru al lui 2010 compania va adăuga noi servicii şi produse (infrastructură, software şi servicii profesionale) toate în regim on-demand.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb