"Omnilogic" nu a semnat contractul privind implementarea proiectului "eRomânia 2"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 14 iunie 2010

"Omnilogic" nu a semnat contractul privind implementarea proiectului "eRomânia 2"

Compania "Omnilogic" nu a semnat, deocamdată, contractul de finanţare câştigat în urma licitaţiei pentru implementarea strategiei "eRomânia 2", cel mai probabil riscurile întregului proiect urmând să fie asumate de către companie. Gabriel Marin, directorul "Omnilogic", a declarat, vineri, în cadrul unui eveniment de specialitate, citat de Agerpres: "Finanţările proiectelor guvernamentale sunt extrem de dificile. Bani există în piaţă, dar problemele sunt colaterale. Contractul privind < eRomânia 2 > nu este semnat încă. Am negociat cu 18 bănci şi este foarte limpede că nu vom obţine o garanţie din partea statului. Se pare că vom derula < eRomânia 2 > pe riscul nostru".

În replică, ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a menţionat că înţelegerea dintre stat şi "Omnilogic" va fi semnată în perioada următoare, iar riscurile companiei vor fi zero: "Vă veţi primi banii şi vreau să vă mulţumesc pentru serviciile oferite". La rândul său, Gabriel Marin a menţionat că, în curând, tot mai puţine firme private vor fi capabile să ducă la bun sfârşit, pe cont propriu, proiecte de anvergură.

Proiectul informaţional naţional "e-Româ­nia" va costa statul român 500 milioane de euro, bani alocaţi pentru perioada 2010-2013, potrivit strategiei naţionale aprobate, la începutul lunii martie, de către Guvern. Din totalul alocat strategiei naţionale, aproximativ 245 milioane lei vor fi cheltuite în acest an, urmând ca, din 2011, resursele să fie majorate cu 191%, până la 714,5 milioane lei.

A doua licitaţie organizată în cadrul programului, în valoare de circa 10 milioane euro, care a fost câştigată de "Omnilogic", vizează crearea unui portal cu informaţii despre toate localităţile din ţara noastră.

Gabriel Sandu: MCSI nu are cele 500 milioane de euro pentru "eRomânia"

Ministerul Comunicaţiilor (MCSI) nu are cei 500 milioane de euro pentru derularea strategiei "e-România", iar la ora actuală a identificat sumele din fondurile structurale pentru a pune la punct interconectarea şi interoperabilitatea, a declarat ministrul de resort Gabriel Sandu.

Oficialul MCSI a subliniat: "Nu renunţ nici la < eRomânia >, nici la interconectivitate, nici la broadband. Strategia < eRomânia 1 > este pe masă şi în maxim două luni dăm drumul la licenţe. Vreau să vă spun că cei 84 de milioane de euro de pe broadband îi trecem pe < eGuvernare >".

Proiectul informaţional naţional "e-România" va costa statul român 500 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb