PENTRU A NU AFECTA SERVICIILE OFERITE CĂLĂTORILOR, RATB este dispusă să discute cu sindicatele

Elena Deacu
Companii #Transporturi / 25 martie 2015

Actualizare 17:58

Conducerea RATB îşi manifestă disponibilitatea în ceea ce priveşte continuarea discuţiilor cu toţi factorii de decizie şi cu partenerii sociali, astfel încât, împreună, să poată oferi servicii de calitate publicului călător, care nu trebuie să fie afectat de eventuale acţiuni de protest.

Astfel, ca urmare a acţiunii de pichetare la sediul RATB iniţiată de Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, conducerea Regiei Autonome de Transport transmite că RATB a parcurs şi parcurge încă o perioadă dificilă, cauzată, în primul rând, de criza economică generală din România, pe fondul căreia, reducerea substanţială a surselor de finanţare a făcut imposibilă continuarea programelor de modernizare sau implementarea unora noi, afectând şi condiţiile de muncă pentru multe categorii de personal.

În acest context, conducerea RATB are dificila sarcină de a redresa situaţia economică a Regiei şi de a relua toate proiectele de dezvoltare.

"Ne bazăm în acest demers atât pe sprijinul autorităţilor locale, cât şi pe dialogul cu organizaţiile sindicale pe care îl considerăm extrem de important. Apreciem că numai prin dialog şi cooperare pot fi identificate cele mai bune soluţii de rezolvare a problemelor cu care ne confruntăm cu toţii", transmit reprezentanţii Regiei.

---

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti organizează, astăzi, de la ora 13.30, o acţiune de protest la sediul central al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), principala revendicare fiind legată de nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă 2014-2016, negociat cu organizaţia sindicală reprezentativă.

Potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă, de lipsa unor strategii privind construcţia de tramvaie la Uzina RATB, managementul defectuos cu care RATB se confruntă în ultimii ani, dar şi de dificultăţile privind menţinerea în deplină siguranţă a parcului actual de vehicule.

Conform comunicatului, problemele acumulate au creat o stare de nemulţumire în rândul salariaţilor, ce poate degenera într-un conflict de muncă soldat cu blocarea activităţii transportului public de suprafaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb