"Second Opinion" - Un plus de speranţă pentru pacienţi

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 23 februarie 2015

"Second Opinion" - Un plus de speranţă pentru pacienţi

(Interviu cu doamna Narcisa Marinescu, Director General Vipmed Internaţional)

Reporter: O nişă interesantă, din cadrul serviciilor medicale, este ocupată din anul 2006 de Vipmed Internaţional. Ce poate oferi această companie?

Narcisa Marinescu: Puţine companii în România se pot lăuda cu performanţa de a da un nou înţeles cuvântului "speranţă" , prin moderna "second opinion". În sensul că, în practica medicală din România, nu există încă un circuit al pacientului, ceea ce duce la întârzierea stabilirii unui diagnostic, a unui tratament corect şi eficace. Mai mult, se întâmplă uneori ca pacientul să primească informaţii, diagnostice şi scheme de tratament diferite de la diverşi medici, ceea ce duce la o stare de confuzie şi la o întârziere a instituirii tratamentului. Vipmed, companie sută la sută românească, oferă pacienţilor intermediere de servicii medicale: evaluare "second opinion", precum şi tratamente chirurgicale şi nechirurgicale în Europa.

Reporter: Ce servicii oferă Vipmed pacienţilor din România?

Narcisa Marinescu: Oferim servicii variate de la turismul medical, unde pacientul se duce să se destindă şi, pe parcursul vacanţei, face şi un control medical de rutină complet, până la "second opinion" pentru pacienţii care au epuizat variantele de tratament ale sistemului medical din ţară, însă au o şansă în plus la o clinică specializată din Europa. Oferim, de asemenea, transport de urgenţă pentru pacienţii care necesită monitorizare şi îngrijiri medicale pe durata transportului aerian sau terestru.

Reporter: De ce ar alege cineva un astfel de serviciu?

Narcisa Marinescu: Există pacienţi care doresc să fie trataţi în alte ţări din cauza costurilor mai mici de tratament. Alţi pacienţi aleg să se trateze într-o altă ţară pentru rapiditatea de rezolvare a cazului. Şi, nu în ultimul rând, există o categorie de pacienţi care nu pot, beneficia de tratament în ţară şi apelează la specialişti din străinătate.

Pacienţii sau rudele pacienţilor interesaţi pot contacta echipa Vipmed telefonic, sau accesând site-ul nostru. În esenţă, după descrierea cazului şi solicitarea demersurilor pentru consultaţie sau tratament în străinătate, pacientul completează un contract/acord de reprezentare care permite echipei Vipmed să demareze procesul de identificare a celei mai potrivite clinici medicale pentru cazul respectiv. Abordăm şi soluţionăm fiecare caz în mod aparte, prezentând transparent pacientului soluţiile disponibile şi oferindu-i consultanţă pe tot parcursul procesului.

Recent, am demarat un program denumit Visiting Doctors, care oferă pacienţilor din România opinii medicale suplimentare, chiar în Bucureşti.

Reporter: Concret, ce oferă acest program?

Narcisa Marinescu: Să spunem că un pacient suferă de o afecţiune oncologică. Până în prezent am organizat numeroase vizite ale mai multor specialişti oncologi la sediul nostru din Bucureşti. Astfel, pacientul beneficiază de o întrevedere cu un specialist care îi poate răspunde la întrebările pe care acesta şi le pune şi în urma căreia va primi şi recomandări de tratament. Pacientul nu mai este nevoit să călătorească până în ţara în care activează medicul. Economiseşte astfel costurile de transport, iar stresul la care este supus acesta este cu mult diminuat.

Medicii invitaţi activează în centre de excelenţă din întreaga lume cum ar fi Centrul de Excelenţă al Sânului, Centrul de Excelenţă al Transplantului Hepatic sau Institutul de Neuroştiinţe.

Persoanele care au sau nu au încă un diagnostic şi investigaţii efectuate, se pot înscrie în programul VISITING DOCTORS în funcţie de calendarul de vizite publicat pe site-ul nostru. Pacientul se poate prezenta la întrevedere, dacă doreşte, împreună cu medicul său curant din România. Astfel credem că devenim o punte de comunicare între pacient, medicul din România şi alţi medici de renume mondial în beneficiul final al pacientului. Trebuie menţionat faptul că întrevederea are rol de consultanţă medicală, nu de consultaţie.

În acest an, avem ca obiect să dezvoltăm şi mai mult programul de Visiting Doctors. Am observat că întâlnirile faţă în faţă, organizate în România şi nu departe de casa unui pacient, sunt mult mai productive, iar pacientul se simte mult mai în largul său în cadrul acestor întrevederi.

De asemenea, avem în plan să ne mărim numărul colaborarilor cu clinicile de specialitate din Europa. Ne-am confruntat cu o serie de cazuri noi pentru care a trebuit să contactăm clinici de specialitate cu care nu mai lucrasem până în acel moment. Facem toate eforturile pentru pacienţii noştri şi dorim să le oferim o reţea completă de specialişti. Nu în cele din urmă, vizăm până la sfârşitul acestui an, o creştere de două cifre a numărului de pacienţi ajutaţi anual.

Reporter: Vă mulţumesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb