SOCAR respinge cererea de insolvenţă iniţiată de Unicom

E.D.
Companii #Energie / 27 iunie 2014

SOCAR Petroleum a respins cererea de deschidere a procedurii insolvenţei iniţiată de Unicom Holding, în urma informaţiilor apărute în presă privind conflictul juridic dintre cele două companii, transmite un comunicat al SOCAR remis astăzi redacţiei.

Potrivit documentului, situaţia economico-financiară a companiei, indicatorii financiari, extinderea şi consolidarea reţelei de benzinării, amploarea activităţilor derulate în prezent sunt de natură să excludă orice problemă de solvabilitate.

"Am aflat din mass-media şi de pe portalul instanţelor de judecată că Unicom Holding S.A., fost furnizor de produse petroliere pentru Romtranspetrol (foştii acţionari minoritari), a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva companiei noastre, necomunicată până la acest moment", susţine SOCAR.

De asemenea, compania precizează că nu a avut cunoştinţă de conţinutul acestei cereri şi, respectiv, de creanţa pretinsă de Unicom Holding S.A. "În mod evident, SOCAR Petroleum va contesta cererea de deschidere a procedurii insolvenţei şi, în mod corespunzător, caracterul cert, lichid şi exigibil al aşa-zisei creanţe invocate de Unicom Holding S.A.", transmite compania.

Conform informaţiilor transmise, acţiunea Unicom este "total inexplicabilă", deoarece SOCAR Petroleum are o situaţie economico-financiară solidă, activitatea desfăşurându-se în condiţii absolut normale, nepunându-se, sub nicio formă, problema vreunei incapacităţi de plată. Din 2011 şi până în prezent, SOCAR a deschis 28 benzinării în ţară, iar în 2014, a avut loc o majorare a capitalului social la valoarea de aproximativ 53 de milioane Euro.

SOCAR deţine, în acest moment, staţii de alimentare în următoarele judeţe din România: Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov şi Cluj.

SOCAR România este reprezentanţa companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită la nivel mondial pentru activitatea sa de producţie de petrol şi gaze naturale.

Compania petrolieră de stat din Azerbaijan investeşte anual miliarde de dolari în infrastructura de transport şi este angrenată, pe plan european, în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale.

Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin SOCAR Petroleum S.A. şi în crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional.

Astfel, compania deţine în prezent o reţea de 28 de staţii de alimentare fiind unul dintre jucătorii importanţi pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România.

Până în prezent compania a creat peste 360 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro în România.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb