Soluţii IT la cheie, prin parteneriatul "Microsoft" - "HP"

COSMINA CAPALĂU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 februarie 2010

Pentru acest an, subsidiara din România a companiei HP mizează pe o creştere a cotei de piaţă căreia se adresează, până la procentul de 20%.

Pentru acest an, subsidiara din România a companiei HP mizează pe o creştere a cotei de piaţă căreia se adresează, până la procentul de 20%.

Companiile "Microsoft" şi "Hewlett-Packard" (HP) au anunţat, ieri, prelungirea parteneriatului "Frontline" în România, pentru o perioadă de încă trei ani, completat de o inves-tiţie globală comună de peste 250 milioane de dolari, după cum au declarat Călin Tatomir, director general "Microsoft" România, şi Radu Enache, director executiv "Hewlett-Packard" România. Demarat în vara anului trecut, acesta pune la dispoziţia companiilor din ţara noastră soluţii la cheie care permit implementarea de modele inovatoare de arhitectură IT ce facilitează adoptarea în viitor a mediilor de tip "cloud computing" (n.r. Transformarea unui centru de date tradiţional într-un "super computer", unde puterea de calcul poate fi folosită de companii-client, iar utilizatorii pot avea acces la aplicaţii fără să mai plătească licenţe sau să investească în infrastructura IT proprie).

2010, un an de creştere pentru sectorul IT românesc

Dacă perioada de criză economică a afectat afacerile HP şi "Microsoft" din ţara noastră, creşterile înregistrate în ultimele luni de cele două companii creează premizele unui an mai bun pentru sectorul IT din ţara noastră, consideră reprezentanţii acestora.

Călin Tatomir, şeful "Microsoft", a precizat că, pentru 2010, "creşterea pieţei de IT ar putea fi de 5-10%". În sprijinul acestei afirmaţii, domnia sa a mai spus că lansarea oficială a sistemului de operare "Windows 7", din luna octombrie a anului trecut, a "ridicat" vânzările de pe piaţa de PC-uri şi laptop-uri. De asemenea, oficialul "Microsoft" a mai spus că, în 2010, estimează o cotă de piaţă de aproximativ 18% pentru "Windows 7", care s-a vândut, în prima săptămână de la lansare, mai bine decât predecesorul său, "Windows Vista", într-un an întreg.

De cealaltă parte, domnul Radu Enache, directorul executiv al HP, a precizat că, pentru acest an, subsidiara din România a companiei mizează pe o creştere a cotei de piaţă căreia se adresează, până la procentul de 20%. În plus, pentru piaţa de laptopuri, HP România şi-a propus să devină numărul unu, în 2010.

Ca un efect al creşterii companiei în ţara noastră, HP va angaja, în acest an, 600 de oameni, creşterea echipei fiind orientată către furnizarea de servicii în domenii precum cel financiar, tehnic, de business development sau business intelligence.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb