T-Mobile va vinde un nou telefon Google începând cu luna august

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 iunie 2009

Competiţia pe piaţa telefoanelor mobile inteligente (smartphone) se va intensifica vara aceasta în condiţiile în care operatorul T-Mobile USA a anunţat că începând cu luna august va introduce un nou smartphone care utilizează sistemul de operare Android, conceput de Google Inc, şi care va concura direct cu Palm Pre. precum şi cu noul iPhone produs de Apple, informează Reuters.

T-Mobile, o divizie a Deutsche Telekom şi al patrulea operator de telefonie mobilă din SUA, a lansat în toamna anului trecut telefonul inteligent G1, primul smartphone care utilizează sistemul de operare Android, şi susţine că până în prezent a vândut un milion de unităţi.

Compania susţine că noul smartphone, denumit myTouch 3G, este o versiune mai subţire şi mai performantă a G1, fiind produs tot de compania HTC Corp din Taiwan. MyTouch va costa 199 de dolari, acelaşi preţ ca şi modelul iPhone 3GS cu un card de memorie de 16-gigabyte şi Palm Pre. T-Mobile susţine că avantajul MyTouch este acela că acest telefon poate fi personalizat, în plus platforma Android poate învăţa preferinţele utilizatorilor oferind recomandări.

"Ideea principală este personalizarea", a declarat vice-preşedintele pentru inovare de produs de la T-Mobile, Andrew Sherrard. Potrivit acestuia, iPhone produs de Apple are un design minunat dar nu poate fi modificat. Sherrard a recunoscut că mediul economic actual este unul de recesiune, dar consumatorii vor continua să fie interesaţi de telefoane mobile sofisticate.

MyTouch este echipat cu un display touch-screen, o cameră de 3,2 megapixeli, un music player şi va avea capabilităţi video astfel că utilizatorii vor putea face schimb de fotografii şi fişiere video pe site-uri precum YouTube şi Picasa.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă Gartner, telefoanele mobile inteligente au reprezentat 13,5 procente din toate dispozitivele mobile vândute în primul trimestru al acestui an. În plus, cota Nokia pe piaţa smartphone a scăzut la 41,2% la sfârşitul primului trimestru al acestui an, de la 49,4% la finele lui 2007. În schimb, grupul canadian RIM a reuşit să-şi dubleze cota de piaţă până la 19,9% iar Apple furnizează în prezent 10,8% din toate telefoanele mobile inteligente comercializate la nivel mondial, faţă de zero în urmă cu doi ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb