Ultima generaţie de sisteme IBM SurePOS 500 oferă utilizatorilor costuri reduse

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 august 2009

IBM a anunţat o nouă serie de sisteme POS (point-of-sale) cu opţiuni şi proprietăţi avansate concepute pentru a sprijini companiile de retail în realizarea unor operaţiuni de business mai inteligente, mai dinamice şi eficiente, care să contribuie la reducerea costurilor, la o mai bună gestionare a riscului şi la oferirea unor servicii îmbunătăţite clienţilor.

Cea mai nouă versiune IBM SurePOS 500 se numără printre primele sisteme destinate companiilor de retail care furnizează un ecran tactil de ultimă generaţie cu infraroşu, dotat cu o tehnologie ce reduce riscul unor posibile comenzi accidentale. Ecranul tactil inovativ nu necesită niciodată recalibrare, îmbunătătind astfel precizia şi accelerând timpii necesari diferitelor tranzacţii. Display-ul permite o vizibilitate maximă a afişajului, chiar şi sub influenţa luminii solare. În plus, datorită proiectării speciale pentru retail a ecranului, acesta este perfect sigilat pentru a rezista la orice distrugere datorată scurgerii accidentale a lichidelor.

"O experienţă în interiorul magazinului care determină loialitatea clienţilor este un ingredient cheie pentru succes în actuala economie de business", a afirmat Alan Outlaw, SurePOS Portfolio Business Line Executive, IBM Retail Store Solutions. "In prezent, mai mult ca oricând, clientii caută o diferentiere în momentul în care decid asupra modului de cheltuire a banilor. Ei aşteaptă un nivel mai înalt de satisfactie - servicii mai bune, preţuri mai accesibile, o calitate mai ridicată. Afacerile inteligente indeplinesc aceste cereri prin implementarea unor noi servicii adresate clientilor şi investind intr-o tehnologie mai eficienta din punct de vedere al costurilor, tehnologie care le permite sa reactioneze in fata schimbarilor aparute, intr-un mod mai rapid si mai usor".

Impreună cu modelele semnificativ imbunatatite SurePOS 566 si 526 adresate companiile mari si mijlocii, IBM a prezentat o noua solutie SurePOS Express care oferă firmelor de dimensiuni mai reduse configuratia optima pentru componentele de tip point-of-sale, ajutandu-le să indeplinească cerintele necesare pentru a continuă să-şi dezvolte afacerile într-un mediu de business tot mai provocator.

IBM SurePOS 500 Express este un sistem point-of-sale de top adresat companiilor mici şi mijlocii. Noul model Express ofera utilizatorilor posibilitatea de a acumula informatii in timp real si de a dobandi noi perspective in vederea furnizarii unor servicii eficiente, permitandu-le sa gaseasca produsele necesare la locul si momentele potrivite. Oferind angajaţilor un volum mai mare de informatii despre produsele comercializate precum si despre clienti, companiile de retail pot furniza servicii mai bune, pot imbunătăti productivitatea angajatilor şi în cele din urmă pot obţine rezultate mai bune de business.

IBM este singurul furnizor care ofera durabilitate, automatizare deep sleep, reparare fara unelte si posibilitate de management de la distanta in cadrul unei singure platforme. Combinatia unica de tehnologie aflata la baza ecranului tactil cu infrarosu, design durabil care nu necesita instrumente aditionale, cititor biometric de amprente, impreuna cu optiunile Remote Management Agent (Agent pentru Management la Distanta) si Light-Path (Sistem de LED-uri care indica "starea de sanatate" a echipamentelor) este conceputa sa mentina sistemele point-of-sale in functiune la un nivel ridicat de performanta. Clientii IBM au acces la un nivel de fiabilitate, performanta si securitate inegalabil in industrie.

Un studiu IDC a aratat faptul ca "Sistemele concepute in mod special pentru angajatii din magazine ofera in mod direct o valoare critica de business pentru managementul magazinului. Viteza cu care un casier se poate instrui si poate utiliza un terminal POS bine proiectat va avea un impact asupra eficientei la incasare, permitand o imbunatatire in raportul dintre costurile activitatii si volumul tranzactiei, fara a mentiona perceptia clientilor referitoare la un proces rapid de plata."(1)

O tehnologie touch screen inovatoare de ultimă generaţie

Ecranul tactil cu infrarosu al IBM SurePOS este un ecran de 15 inch care ofera posibilitatea de training multimedia, clipuri video full-motion pentru promovarea vanzarilor si display-uri interactive pentru clienti. Utilizatorii pot de asemenea incorpora un display LCD de 6.5 inch intr-un POS compact permitand companiilor de retail sa beneficieze de mai mult spatiu pe tejghea. Studiile au aratat ca pana si un spatiu liber de 200 cm patrati pe tejgheaua magazinelor (ce reiese datorita dimensiunii reduse a sistemului) poate permite retailer-ilor vanzarea mai multor produse cumparate din impuls (la momentul check-out-ului) si astfel determina cresterea vanzarilor cu 84 dolari pe an pentru fiecare sistem.(2)

Tehnologia biometrica pentru amprente - securitate în interiorul magazinului imbunătăţită

Cititorul biometric pentru amprente asigura companiilor de retail o securitate avansata pentru operatiile administrative. Costurile aparitiei unei brese in cadrul sistemului de date in anul 2008 s-au ridicat la 202 dolari pentru fiecare inregistrare afectata, in crestere cu 2.5 procente, de la 197 dolari pe inregistrare in 2007, potrivit Institutului Ponemon, o firma de consultanta si cercetare in domeniul securitatii informationale avand sediul in Michigan. Estimarile Ponemon se bazeaza pe interviuri realizate in diverse companii care au fost victimele unor infractiuni informatice asupra datelor confidentiale ale clientilor cum ar fi numerele cartilor de credit si, in unele situatii, informatiile de identificare personala.

Design durabil si usor de reparat fara ajutorul uneltelor

IBM SurePOS 500 este usor de instalat si incorporeaza tehnologia de care companiile de retail au nevoie pentru o mai buna desfasurare a activitatii in diverse domenii. Simplifica accesul la componente cum sunt hard disk-ul şi sursa de alimentare pentru ca acestea sa poata fi cu usurinta inlocuite, fara unelte aditionale. Designul avansat si durabilitatea ecranului cresc fiabilitatea produsului SurePOS 500, contribuind la reducerea costurilor de mentenanta. Designul extrem de fiabil ajuta la protejarea sistemului impotriva factorilor distructivi cum ar fi fluctuatiile de temperatura si umiditate, socurile electrostatice, praful si vibratiile excesive.

Economii la energie electrica cu ajutorul tehnologiei Deep Sleep

Conceput in mod special pentru companiile de retail de marime mijlocie care doresc sa se diferentieze, aceasta noua serie de sisteme IBM SurePOS permite realizarea unor economii semnificative la energia electrica. Impreuna cu procesoarele care ruleaza cu o cantitate redusa de energie, sistemele utilizeaza si o noua tehnologie deep sleep care permite clientilor reducerea consumului cu pana la 47 procente, de aproximativ 25,200 dolari pentru o firma ce detine 1,200 unitati de retail. Cu aceasta tehnologie, clientii pot plasa sistemele de incasare intr-un mod de consum mic de energie care le permite sa economiseasca aproape la fel de multa energie ca si atunci cand sistemul este complet inchis. Sistemele pot fi setate sa ruleze in modul de "somn" in timpul orelor din afara programului de lucru si apoi pot fi pornite de la distanta utilizand aplicatia Remote Management Agent oferita de IBM, inainte ca angajatii sa ajunga la locul de munca in dimineata urmatoare. In timpul zilei de lucru, unitatile SurePOS care nu sunt utilizate pot fi oprite si reactivate rapid atunci cand este nevoie.

Sistem de gestionare de la distanta & Diagnosticare prin sistem de leduri

IBM SurePOS 500 ofera de asemenea o optiune importanta de management prin intermediul IBM Remote Management Agent (RMA). Disponibil fara costuri suplimentare, acest instrument de management permite companiilor de retail sa isi monitorizeze dispozitivele POS de la distanta. Atunci cand este folosit impreuna cu IBM Director, disponibil de asemenea fara costuri suplimentare, cu serverele IBM xSeries permite monitorizarea acestor functii la nivelul intregii companii. IBM Director este un pachet de instrumente integrat si usor de utilizat care ofera clientilor optiuni flexibile pentru managementul sistemelor, pentru a maximiza disponibilitatea acestora si a contribui la diminuarea costurilor de IT. Cu ajutorul IBM Director si IBM Remote Management Agent, administratorii IT pot vizualiza si urmari configuratia hardware a sistemelor la distanta in detaliu si pot monitoriza utilizarea si performantele componentelor de baza, cum ar fi procesoarele, dispozitivele de stocare si memoria.

In plus, IBM SurePOS 500 Model 566 este usor de utilizat si contine indicatori vizuali care monitorizeaza in mod activ starea sistemului prin intermediul Light-Path Management. Procesorul de service are la baza arhitectura unui server IBM System x personalizat pentru mediul de retail, permitand atat evaluari locale cat si de la distanta.

Costuri şi disponibilitate

Pretul modelului 566 IBM SurePOS cu garantie la locul instalarii este de 3130 dolari. Pretul modelului 526 este 2130 dolari. Pretul modelului E26 al IBM SurePOS 500 Express este de 2199 dolari, incluzand o imprimanta IBM SureMark si software preinstalat WindowsR POSReady 2009. Datele la care vor fi disponibile sunt: 18 septembrie 2009 pentru modelul 566 si 16 octombrie 2009 pentru modelele 526 si E26s.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb