ZIARUL BURSA

21 mai 2019
Ediţia din 15.08.2024
Ambele părţi spun că nu doresc un război, declaraţie reiterată recent de preşedintele american Donald Trump, însă, săptămâna trecută, Statele Unite au luat decizia de a trimite un aşa-numit carrier strike group (care include portavionul USS Abraham Lincoln, cinci bombardiere americane B-52, baterii Patriot şi mai multe distrugătoare şi fregate) în Golful Persic, pentru a descuraja Iranul şi proiecta putere mi­litară, invocând exis­tenţa unor "ameninţări iminente".

CONFRUNTAREA SUA-IRAN Haosul se întoarce acasă - Orientul Mijlociu

MIHAI GONGOROIInternaţional / 21 mai 2019

Comandamentul militar american care supervizează operaţiunile armatei Statelor Unite din Orientul Mijlociu, CENTCOM (US Central Command), a confirmat ieri că o rachetă lansată duminică seară către capitala Irakului, Bagdad, a explodat în aşa-numita zonă verde de securitate sporită, la mai puţin de un kilometru distanţă de ambasada Statelor Unite, notează Washington Post, care precizează că nu au fost înregistrate victime.

"Ţinta - dividend, lichiditate, rezultate în creştere"

DRAGOŞ MESAROŞ, GOLDRING: "Ţinta - dividend, lichiditate, rezultate în creştere"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 21 mai 2019

George Brande, Interfinbrok: "Creşterea profitului OMV Petrom propulsează titlurile SNP în topul celor mai subevaluate acţiuni de tipul «blue-chip», de la BVB"  

Brokerii: "În prezent, atenţia investitorilor este concentrată pe disputele comerciale dintre economiile lumii"

Recalibrarea portofoliilor prin reorientarea către acţiuni ale unor companii ce dau dividende cu un randament ridicat, au raportat rezultate bune pentru primele trei luni ale anului şi au o lichiditate relativ ridicată reprezintă, în acest moment, o abordare adecvată pentru investitorii activi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), este de părere Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul casei de brokeraj Goldring, în contextul în care săptămâna trecută s-a încheiat sezonul ra­portărilor financiare la primul trimestru pentru com­paniile de la bursa noastră.

Liviu Dragnea, în aşteptarea deciziei definitive în dosarul Bombonica

SUB SPECTRUL CONDAMNĂRII Liviu Dragnea, în aşteptarea deciziei definitive în dosarul Bombonica

GEORGE MARINESCUPolitică / 21 mai 2019

Judecarea apelului în dosarul penal în care Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru angajările fictive de la DGASPC Teleorman se apropie de sfârşit. La închiderea ediţiei, Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţaseră că vor amâna pronunţarea cu privire la apelurile formulate de inculpaţi şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Doctor de România

Cătălin AvramescuEditorial / 21 mai 2019

Cătălin Avramescu

Altă zi, alt scandal de plagiat. Însă publicul a început să se obişnuiască. Peisajul a devenit asemănător, cumva, celui pe care călătorul îl vede pe fereas-tra unui tren în mişcare. Case, oameni, copaci - toate trec, ritmic, fără ca privirea să se poată fixa pe ceva.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Goana după un loc la grădiniţă

EDUCAŢIE Goana după un loc la grădiniţă

O.D.Cultură / 21 mai 2019

Cursa anuală pentru un loc într-o grădiniţă bună a început, oficial, ieri, deşi concurenţii "aleargă" de mai mult timp. Primul contact al părinţilor cu sistemul de învăţământ este unul destul de dur, locurile în grădiniţe sunt în...

MACRO NEWSLETTER 21 Mai 2019

MACRO NEWSLETTER 21 Mai 2019

Macroeconomie / 21 mai 2019

Preţurile de consum din Franţa şi-au accelerat creşterea anuală în aprilie 2019, până la 1,3%, de la 1,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

Rulaj de doar 18 milioane de lei

BVB Rulaj de doar 18 milioane de lei

Mihai Iscusitu Piaţa de Capital / 21 mai 2019

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un rulaj de 18,38 milioane de lei, într-o primă şedinţă monotonă de tranzacţionare a săptămânii, sub media zilnică a acestui an, situată la un nivel de 39 milioane de lei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo