ZIARUL BURSA

30 iulie 2019
Ediţia din 18.09.2024
"Dacă omorâm repede CE Oltenia, vom avea mari probleme în securitatea energetică"

DORU VIŞAN, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL ENERGIEI: "Dacă omorâm repede CE Oltenia, vom avea mari probleme în securitatea energetică"

A consemnat RAMONA RADUCompanii / 30 iulie 2019

"O treime din puterea instalată a unităţilor de producere a energiei nu este operaţională"  

"Avem un mix energetic echilibrat, pe care trebuie să îl menţinem ca să păstrăm securitatea energetică în ţară şi în regiune"

Reporter: Ce resursă de producere a energiei are cea mai mare pondere în actualul mix energetic al României şi cum ar trebui să arate acesta în 2030 şi, mai departe, în 2050? Cu ce provocări se confruntă sistemul energetic de la noi?

Mugur Isărescu

Piperea cere CNSAS să verifice dacă Isărescu a colaborat cu Securitatea

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 30 iulie 2019

Actualizare - Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat, astăzi, pe pagina sa de Facebook: "Secretariatul CNSAS mi-a confirmat prin mail că a primit cererea formulată de Asociaţia Parakletos de reverificare a apartenenţei la sau a colaborării cu vechea Securitate comunistă a domnului Mugurel Constantin Isărescu. Cererea este formulată în baza noii forme a legii privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, promulgată săptămâna trecută de Preşedintele României".

La începutul lui martie 2017, România Liberă scria că Isărescu a dat note informative la Securitate, sub numele de cod "Manole"

CNSAS a transmis, atunci, că nu poate reverifica dacă Mugur Isărescu a colaborat sau nu cu Securitatea ca poliţie politică, motivând că legea de funcţionare a CNSAS a fost modificată în 2008

Recent, OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii a fost modificată, şefii BNR putând fi acum verificaţi de CNSAS dacă au colaborat cu securitatea

Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat, ieri, că va sesiza Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) despre colaborarea lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), cu Securitatea. Piperea a scris, pe pagina sa de Facebook: "Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va fi sesizat mâine (n.r. astăzi) de Asociaţia Parakle­tos (n.r. condusă de Gheorghe Piperea) în legătură cu apartenenţa/colaborarea numitului Isărescu Mugurel Constantin la/cu fosta Securitate comunistă, precum şi la ascunderea cu viclenie a acestui «amănunt» în ultimii 30 de ani de când semnează bancnotele care circulă în România sub denumirea de «leu» datorită încrederii şi credulităţii noastre".

Laviniu Beze

Drept la replică

Piaţa de Capital / 30 iulie 2019

Urmare articolului din ziarul Bursa intitulat "O asociaţie fantomă somează importanţi jucători ai pieţei de capital să ia măsuri contrare intereselor proprii", semnat de jurnalistul Mihai Antonescu, preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital, Laviniu Beze, a transmis următorul drept la replică:

După dezastrul din munţii Apuseni, secretarul de stat Raed Arafat declara: "Intervenţia din Apuseni şi faptul că s-a ajuns în cinci ore la acest caz nu a fost o notă că angajaţii SMURD nu au fost pregătiţi să ajungă acolo".

Pierdută printre... miliţieni

GEORGE MARINESCUPolitică / 30 iulie 2019

Răpirea, torturarea, violarea şi uciderea celor două minore în Caracal sunt fapte care sunt pedepsite clar de Codul penal. Cu pedepse drastice şi, cum în speţă este vorba despre concurs de infracţiuni, se va aplica pedeapsa cea mai mare, la care se va calcula un spor destul de consistent. Practic, după condamnare este greu de crezut că Gheorghe Dincă va mai ieşi, în viaţă, din puşcărie, dat fiind vârsta înaintată a inculpatului - 65 de ani.

Viitorii foşti

Cătălin AvramescuEditorial / 30 iulie 2019

Cătălin Avramescu

"Partidul" este terminat. Şi-a început cariera acum aproape o sută de ani, când era cunoscut drept Partidul Comunist din România. În 1945 şi-a schimbat numele în Partidul Comunist Român (PCR). Printr-o fuziune cu social-democraţii a fost creat în 1948 Partidul Muncitoresc Român (PMR). În 1965, Nicolae Ceauşescu revine la denumirea PCR, moment din care Stânga, în România, devine oficial comunistă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
KPMG - noul auditor financiar al SIF Moldova

KPMG - noul auditor financiar al SIF Moldova

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 30 iulie 2019

KPMG va fi noul auditor financiar al SIF Moldova (SIF2), după ce Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bacău a comunicat către SIF2 rezoluţia din data de 29 iulie prin care a fost admisă cererea societăţii în acest sens, se arată...

MACRO NEWSLETTER-30 Iulie 2019

MACRO NEWSLETTER-30 Iulie 2019

Macroeconomie / 30 iulie 2019

Încrederea consumatorilor din SUA a crescut uşor în iulie 2019, conform datelor finale ale indicelui publicat de University of Michigan, până la 98,4 de la 98,2 în luna precedentă. Indicele situaţiei curente a scăzut până la 111,1 de la 111,9 în...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo