ZIARUL BURSA

04 decembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Aleşii neamului

PARLAMENTARELE Aleşii neamului

Cornel CodiţăEditorial / 4 decembrie 2020

Cornel Codiţă

Dacă este să dăm crezare vorbelor de clacă "din­tr-o anume parte" a spectrului politic, miza acestor alegeri este izgonirea PSD- ului de la putere. De la oricare dintre "levierele" puterii: parlament, guvern, adminis­traţie locală, ba chiar şi din instituţiile "mari" ale justiţiei, cum ar fi Curtea Constituţională, Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Legislativ. Mă rog, aici nu mai e cazul, l-au pus deja şef pe marele campion al reformelor în justiţie, marca PSD, domnul Iordache.

Scrutin în pandemie

PARLAMENTARELE Scrutin în pandemie

George MarinescuPolitică / 4 decembrie 2020

Cetăţenii cu drept de vot aflaţi în străinătate îşi pot exprima opţiunea pe parcursul a două zile 7.136 de candidaţi pentru cele 465 de mandate de parlamentar 

Campania electorală pentru alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, se apropie de sfârşit. Pentru românii aflaţi peste hotare, votul începe mâine, 5 decembrie şi se va încheia duminică, 6 decembrie, la ora 21 (ora locală), deoarece, conform legii, îşi pot exprima opţiunea pe parcursul a două zile, aşa cum au făcut-o şi la alegerile prezidenţiale de anul trecut.

PARLAMENTARELE Alegerile, adică ce a mai rămas din lume...

George ChiriţăEditorial / 4 decembrie 2020

George Chiriţă

"Redeschid şcolile în condiţii de siguranţă!" - este sloganul unui partid despre care estimările dau perspectiva de a obţine 8% din voturi. Al unui partid care nu va guverna şi care nu poate face nimic din ceea ce promite că va face. De altfel, mecanismul aşa-zisei promisiuni este el însuşi paradoxal: o promisiune înseamnă să convingi pe cineva că vei face ceva care este util acelui cineva. Uneori, acel cineva trebuie să facă el însuşi ceva pentru ca promisiunea să fie ţinută. Anume, în cazul dat, să voteze. Dar când ştii că votul dat acelui partid de toţi votanţii lui e estimat că va reprezenta 8% şi că acel partid nu are nicio posibilitate să facă ceea ce promite, votul devine o absurditate.

Pieţele petroliere, afectate de supraofertă şi în 2021

ANALIŞTII ANTICIPEAZĂ Pieţele petroliere, afectate de supraofertă şi în 2021

A.V.Internaţional / 4 decembrie 2020

Păreri divergente cu privire la evoluţia preţului ţiţeiului, anul viitor 

Oficialii Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi partenerii lor din afara cartelului, reuniţi în grupul OPEC+, şi-au reluat ieri negocierile pe marginea politicii de producţie în 2021, încercând să ajungă la un consens care să rezolve problema cerereii slabe din domeniu, în contextul unui nou val de coronavirus.

"Un randament total anual de 8 - 10% este o aşteptare realistă pentru un investitor la BVB"

DRAGOŞ CABAT, CFA ROMÂNIA: "Un randament total anual de 8 - 10% este o aşteptare realistă pentru un investitor la BVB"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 4 decembrie 2020

"Pentru cei care nu vor să îşi asume riscuri, ţinând cont că au randamente real pozitive, titlurile de stat sunt foarte bune", este de părere analistul CFA Goldring estimează dividende cu un randament mediu de 6,5% pentru emitenţii din BET  

Aurelian Dochia: "Diferenţa dintre 4%, cât au titlurile de stat, şi 5,5% cât să spunem că ar fi media randamentului dividendelor este semnificativă, în condiţiile actuale"

Un randament total anual situat între 8 şi 10% reprezintă o aşteptare realistă pentru un investitor în principalele acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ne-a spus analistul CFA Dragoş Cabat, care a punctat că, pentru cei care nu vor să îşi asume riscuri, o opţiune foarte bună este investiţia în titluri de stat, pentru că oferă randamente real pozitive.

Suntem pe ultimul loc în UE la calitatea vieţii şi bunăstarea socială

STUDIU: Suntem pe ultimul loc în UE la calitatea vieţii şi bunăstarea socială

E.O.Miscellanea / 4 decembrie 2020

Ţara noastră se menţine pe locul 45 din 163 de ţări şi pe ultimul loc în clasamentul statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte calitatea vieţii şi bunăstarea socială, potrivit studiului Indicele de Progres Social 2020 realizat de organizaţia nonprofit Social Progress Imperative, cu sprijinul Deloitte. Cercetarea subliniază că România înregistrează 78,35 de puncte din 100, un scor uşor mai ridicat faţă de anul precedent, şi se regăseşte, conform acestuia, în rândul ţărilor din a treia categorie din clasament, după Barbados, Bulgaria şi Mauritius.

"Am început pre-finanţarea bugetului de anul viitor"

FLORIN CÎŢU: "Am început pre-finanţarea bugetului de anul viitor"

M.G.Macroeconomie / 4 decembrie 2020

"Cât sunt eu la Finanţe nu este nevoie de acord cu FMI. Vedeţi ce uşor şi ieftin ne finanţăm din pieţele internaţionale", spune Cîţu  

Veniturile fiscale sunt mai mari în noiembrie comparativ cu luna noiembrie de anul trecut, a anunţat ministrul Cîţu spune că are emoţii pentru seara aceasta, când S&P va publica evaluarea periodică a ratingului României

Ministerul de Finanţe a început pre-finanţarea bugetului de anul viitor în condiţiile în care necesarul de finanţare pe 2020 a fost acoperit integral, a anunţat, ieri, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, într-un interviu la Radio Guerilla. Totodată, Cîţu a precizat că veniturile fiscale la buget sunt mai mari în luna noiembrie din acest an comparativ cu luna noiembrie de anul trecut. Ministrul a adăugat că asta înseamnă că economia îşi revine conform estimărilor Guvernului. Veniturile fiscale reprezintă banii care intră la buget din impozite şi contribuţii sociale.

Modificarea legilor justiţiei - obiectiv prioritar pentru independenţa magistraţilor

ŞEDINŢĂ DE BILANŢ LA CSM Modificarea legilor justiţiei - obiectiv prioritar pentru independenţa magistraţilor

George MarinescuPolitică / 4 decembrie 2020

Membrii CSM au ales noua conducere a instituţiei Judecătorul Bogdan Mateescu - viitorul preşedinte al CSM, procurorul Florin Deac - vicepreşedinte 

Modificarea legilor justiţiei şi a legislaţiei din domeniul judiciar trebuie să fie rezultatul unor dezbateri ample în viitorul Parlament, proces care are nevoie şi de implicarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul şedinţei în care a fost prezentat raportul de activitate pentru anul în curs al instituţiei respective.

Traian Briciu

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPT "Stabilitatea profesiei de avocat - principalul câştig al ultimului sfert de secol"

Consultanţă juridică / 4 decembrie 2020

(Interviu cu avocatul Traian Briciu, preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România) 

"Fără avocaţi nu se poate înfăptui justiţia"

"Insolvenţele, litigiile de dreptul familiei sau procesele legate de legislaţia aferentă crizei Covid 19 cresc ca pondere în activitatea juridică"

Reporter: Prin ce se deosebeşte avocatura modernă, din ultimii 25 de ani, de cea practicată înaintea ultimului sfert de secol?

Viorel Mănescu

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPT "Principala noastră preocupare - identificarea soluţiilor pentru digitalizarea profesiei de notar public"

Consultanţă juridică / 4 decembrie 2020

(Interviu cu Dumitru Viorel Mănescu, Preşedintele Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România) 

Reporter: Suntem la 25 de ani de activitate notarială modernă. Ce în­seamnă acest sfert de secol pentru domeniul în care activaţi şi ce presupune mai exact activitatea modernă a unui notar?

Viorel Mănescu: În primul rând doresc să vă felicit pentru iniţiativa de a dedica un întreg supliment al ziarului dumneavoastră activităţii de Drept, toate acestea în contextul aniversării a 25 de ani de activitate modernă atât în domeniul notarial, cât şi în cel avocaţial.

Nicoleta Munteanu

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPT / NICOLETA MUNTEANU, PARTENER EURO INSOL: "Ne aflăm în plin proces de trecere spre o nouă formă de civilizaţie"

Consultanţă juridică / 4 decembrie 2020

Reporter: Anul acesta se împlineşte un sfert de secol de activitate modernă în domeniul avocaturii. Ce înseamnă mai exact activitate modernă a unui avocat?

Nicoleta Munteanu: Dacă ne raportăm, pe de o parte, la evoluţia domeniilor economice, care au diversificat litigiile şi natura acestora, iar pe de altă parte, la viteza de inovare a tehnologiilor, care au condus la transformarea modelelor de business existente, forţând organizaţiile atât din mediul public, cât şi cele din mediul privat să se adapteze noilor tehnologii, aş spune că activitatea modernă a unui avocat înseamnă adaptabilitate, creativitate şi inovare a practicii judiciare.

Alexandra Ianul

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPT / INTERVIU CU AVOCATUL ALEXANDRA IANUL (FOSTĂ BURADA): "Directivele europene au corectat conţinutul contractelor de credit"

Consultanţă juridică / 4 decembrie 2020

Reporter: Cum trec casele de avocatură prin perioada de criză?

Alexandra Ianul: Răspunsul la această întrebare diferă în funcţie de aria de practică a fiecărei case de avocatură, însă per ansamblu nu putem nega că şi domeniul nostru de activitate a fost afectat de criza produsă de pandemie, fiind o adevărată provocare pentru manageri să se adapteze noilor condiţii şi cerinţe din piaţă.

Gheorghe Piperea

DIKE-SUPLIMENT DEDICAT ACTIVITĂŢII DE DREPT "Când avocaţii declară că nu au încredere în viitor nu este o veste bună"

Consultanţă juridică / 4 decembrie 2020

(Interviu cu avocatul Gheorghe Piperea, fondatorul SCA Piperea şi Asociaţii) 

Reporter: A fost afectată casa de avocatură pe care o reprezentaţi de criza sanitară prin care trecem?

Gheorghe Piperea: În cazul nos­tru, din fericire, nu au fost probleme de reducere a volumului de activitate, dat fiind specificul domeniilor în care suntem specializaţi.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 4 Decembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 4 Decembrie 2020

Macroeconomie / 4 decembrie 2020

Creditul de consum din Marea Britanie a scăzut cu o rată anuală de 5,6% în octombrie 2020, după o scădere de 4,6% în luna precedentă, pe fondul unei noi scăderi lunare de 0,3%, iar creditul ipotecar şi-a temperat creşterea anuală până la 2,7%, de...

Regenerare: 3,5 milioane de puieţi, gata să devină pădure

Regenerare: 3,5 milioane de puieţi, gata să devină pădure

O.D.Companii / 4 decembrie 2020

Pădurile nu doar dispar prin defrişări mai mult sau mai puţin legale/ilegale, mai nou, în mod constant au loc şi acţiuni de reîmpădurire. Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva plantează peste 3,5 milioane de puieţi forestieri în campania de...

Academia şi-a decernat premiile...online

O.D.Miscellanea / 4 decembrie 2020

Festivitatea decernării Premiilor Academiei Române s-a desfăşurată în format online, distincţiile fiind anunţate de preşedintele instituţiei, Ioan-Aurel Pop.Coregraful Gigi Căciuleanu, istoricul de artă Doina Lemny şi artistul plastic Ion...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo