226 miliarde lei - valoarea pagubelor provocate de inundaţii culturilor agricole

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 26 aprilie 2005

Pagubele înregistrate în urma ploilor din ultimele zile, pentru culturile agricole, se ridică, deocamdată, la circa 266 miliarde lei, a declarat Adrian Ţibu, purtătorul de cuvînt al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

"Deocamdată nu putem estima la cît se ridică pagubele în ceea ce priveşte animalele", a precizat Ţibu, citat de Rompres.

Din datele furnizate de MAPDR - conform informaţiilor din teritoriu - au fost afectate 87.703 hectare de culturi agricole, în nouă judeţe, cele mai mari suprafeţe înregistrîndu-se în Timiş (64.506 hectare), Arad (10.168 hectare) şi Caraş Severin (7.029 hectare). Alte judeţe care au avut de suferit în urma inundaţiilor au fost Brăila, Mehedinţi, Hunedoara, Vîlcea, Călăraşi şi Sălaj.

Dintre suprafeţele cultivate, cele mai mari pagube s-au înregistrat la culturile de grîu (27.753 de hectare afectate) şi orz (5.605 hectare). Au fost, de asemenea, inundate 15.713 hectare de păşuni.

În prezent, Ministerul Agriculturii face evaluarea totală a pagubelor, urmînd ca, astăzi, cel tîrziu, să anunţe măsurile de sprijin pentru agricultorii afectaţi.

Creşteri de debite peste cotele de apărare a unor rîuri

Centrul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor (MMGA) a emis, ieri, o avertizare hidrologică privind creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de apărare ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă din zona de munte, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Bazinele hidrografice afectate sunt Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş inferior, Bega, Timiş, Barzava, Caraş, Nera. Prognoza hidrologică prevede producerea de creşteri importante de niveluri şi debite cu depăşirea cotelor de apărare în intervalul 25.04.2005 (ora 22.00) - 27.04.2005 (ora 24.00) pe aceste rîuri. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce pe versanţi şi pe rîurile mici din zonele de deal şi de munte, necontrolate hidrometric. MMGA consideră că se impune urmărirea cu atenţie a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice cu transmiterea de niveluri şi debite suplimentare, în conformitate cu "Regulamentul de apărare împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase şi accidentelor la construcţiile hidrotehnice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb