ANAF: Companiile mari şi mijlocii, clasificate după obligaţiile bugetare şi cheltuielile de personal

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 1 noiembrie 2010

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va modifica criteriile de clasificare a companiilor mari şi mijlocii, acestea urmând să fie ierarhizate după obligaţiile bugetare datorate, cheltuielile de personal şi veniturile din exploatare, şi nu potrivit cifrei de afaceri, a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Sorin Blejnar a explicat: "Schimbăm criteriile, iar numărul companiilor care vor intra în această categorie va creşte de la 21.000 la circa 27.000, astfel că aceşti contribuabili vor asigura aproximativ 85% din veniturile bugetare, faţă de 60-65% în prezent".

Preşedintele Fiscului a arătat că, în urma reorganizării criteriilor, anumiţi contribuabili nu vor mai face parte din categoria celor mari sau mijlocii, dând ca exemplu cazul companiei American European Marketing & Enterprises (AEM&E), care, deşi figura cu un profit foarte mare, nu avea niciun angajat.

Sorin Blejnar a precizat:"Renunţăm la cifra de afaceri. Criteriile vor fi volumul obligaţiilor bugetare datorate, veniturile din exploatare, cheltuielile cu personalul şi volumul activelor imobilizate".

În prezent, companiile mijlocii sunt acele firme care au o cifră de afaceri cuprinsă între 6,7 milioane lei şi 70 milioane lei, iar companiile mari sunt societăţile cu afaceri de peste 70 milioane de lei.

Presa a relatat în august cazul firmei AEM&E, cu sediul în comuna Hoghiz din judeţul Braşov, fără angajaţi, care a raportat pentru 2009 afaceri de 15,47 miliarde lei, la un profit tot de 15,47 miliarde lei. Suma reprezintă 3,14% din PIB realizat în 2009.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a precizat atunci că, în urma investigaţiilor, a reieşit că rezultatele economico-financiare ale firmei American European Marketing & Enterprises nu au fost cuprinse în Produsul Intern Brut nici în 2009 şi nici în 2010, urmare a faptului că firma nu a figurat şi nu figurează în baza de sondaj a operatorilor economici activi utilizată de către INS la calculul indicatorilor macro-economici.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Reglementările contabile conforme cu Directiva Europeana a IV-a şi a-VI-aI contin criterii de departajare a firmelor cu privire la aplicarea reglementarilor financiar contabile si raportarilor situatiilor conform IAS si IFRS vezi si Legea contabilitatii actualizata. Fiecare "sef" din tara asta are impresia ca este de capul lui, pe mosia lui si poate reglementa orice ! Domnul de la ANAF sa reglementeze mai intai gradul de colectare, aflat in prezent sub 50% si sa elimine spaga din sistem sau "umbrela" asupra firmelor protejate, iar MEC sa nu mai faca divizari si fuziuni de societati cu scopul de a le elimina pe cele cu datorii mari la stat pe care apoi le declara insolvabile iar statul preia datoria. Sa publice ANAF efectul in Buget al OUG 4/2010 de care au profitat mai intai companiile din sistemul energetic si nu numai, companii care pe baza scutirii la plata asigurarilor sociale si-au innoit parcul de limuzine. Vezi FISE Electrica Serv SA, decembrie 2009, februarie si martie 2010.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb