Diagnosticul în vitro, beneficii pentru pacient şi autorităţile sanitare

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 11 iunie 2015

Aproximativ 60% din deciziile medicale din prezent sunt influenţate de metodele de diagnostic în vitro (IVD), în timp de costurile reprezintă doar 2% din totalul cheltuielilor, arată compania Roche, precizând că acest domeniu a fost considerat multă vreme "the silent champion" pentru sistemul medical.

Testele medicale realizate în laborator au devenit în ultimii ani un factor crucial al diagnosticului medical, permiţând abordarea unor terapii ţintite. Pacienţii pot beneficia în prezent de tratamente personalizate, bazate pe prezenţa mutaţiilor genetice sau determinarea biomarkerilor din ţesut sau din sânge. De aici importanţa clarităţii în diagnosticul de laborator pentru practica medicală. "Acurateţea testării, un spectru larg de teste şi biomarkeri şi eficienţa testării pot întări alianţa diagnostică şi terapeutică dintre pacient şi echipa medicală care conduce cazul", a subliniat în cadrul unui seminarul Tatiana Popescu, Head of Marketing Roche Diagnostic.

IVD permite alegerea deciziilor clinice corecte, a tratamentului sau chiar a tipului intervenţiei optime pentru pacient, pe baza tuturor variabilelor importante: de la nivelul de colesterol la particularităţile genetice. Metodele de diagnostic în vitro pot ajuta la depistarea afecţiunii chiar înainte de declanşarea ei, caz în care pacienţii ar putea evita suferinţa sau chiar tratamente inutile.

Terapiile ţintite şi testele diagnostice care contribuie la managementul cazurilor clinice oferă beneficii clinice pacienţilor, dar sunt atractive şi prin prisma beneficiilor economice ale autorităţilor de reglementare şi plătitorilor.

Cum populaţia lumii îmbătrâneşte şi "povara" afecţiunilor cronice devine din ce în ce mai stringentă, se apreciază că importanţă domeniului IVD va creşte exponenţial. Se estimează că până în anul 2050, populaţia de peste 60 de ani se va dubla, reprezentând 22% din numărul total al locuitorilor Globului! În acest context, sistemele medicale naţionale vor creşte accentul pus pe prevenire şi pe depistarea precoce a afecţiunilor, bazându-se pe metodele de diagnostic în vitro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb