Energie

7 noiembrie 2021
Fotografie a unui ambuteiaj din New York în timpul blackout-ului din 1965, care a afectat Nord-Estul Statelor Unite ale Americii. Blackout-ul din 9 noiembrie 1965 a fost, la vremea respectivă, cel mai sever blackout din istoria SUA. Pana de curent a afectat inclusiv părţi din Canada, pe lângă statele americane Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island, şi Vermont. Peste 30 de milioane de oameni şi 200.000 de km pătraţi au rămas fără electricitate pentru până la 13 ore.În seara de 9 noiembrie au fost înregistrate temperaturi mai scăzute decât media, iar cererea de energie pentru încălzire şi iluminare a împins sistemul aproape de capacitate. Cauza penei de curent a fost declanşarea unui releu de protecţie de pe o linie de transmisie - puternic încărcată - de la hidrocentrala Sir Adam Beck din Queenston, Ontaria, în apropierea Cascadei Niagara. Releul de siguranţă a fost programat greşit şi s-a declanşat în urma unei variaţii de putere originară hidrocentralei Robert Moses, tot din apropierea Cascadei Niagara, ceea ce a închis o linie principală a reţelei către sudul regiunii canadiene Ontario. Instant, energia care era transportată pe această linie s-a transferat pe alte linii, cauzând o suprasarcină care a dus la activarea altor relee de protecţie. Supraîncărcarea liniilor de interconectare cu statul american New York a dus la extinderea penei de curent în cele opt state americane.Alte capacităţi de producţie au fost şi ele afectate şi au fost oprite automat, iar sistemul de distribuţie a fost în haos, în urma cascadei în reţea a efectelor supraîncărcării şi a pierderii capacităţii de generare, rupând reţeaua în "insule". Staţii după staţii au experimentat dezechilibre şi s-au închis automat, însă statele din sudul SUA nu au fost afectate, ca urmare a limitării conectării de nordul SUA.

România trebuie să nu stea în blackout-ul Europei, pentru că poate

M.G.Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 noiembrie 2021

Austria derulează o campanie de informare a populaţiei în eventualitatea unui blackout îndelungat în Europa, punând problema când, nu dacă acesta va avea loc  

Ovidiu Demetrescu: "Dacă ar fi blackout în Europa, atunci ar trebui să stăm separaţi; dacă ei vor să stea în blackout timp de o săptămână, nu trebuie să mergem cu ei, dăm drumul la sistem şi aia este"

Jack Cutişteanu: "O situaţie în care ar putea apărea un blackout este căderea simultană a mai multor unităţi de producţie"

Mircea Coşea: "Dacă există un scenariu global pe undeva care să vizeze distrugerea economiei planetei Pământ, atunci asta ar trebui să urmărească: să oprească energia timp de o săptămână şi cade tot ceea ce înseamnă economie pământească; încetarea economiei o săptămână ar însemna un prăpăd"

"Reactoarele SMR vor intra în sistemul energetic naţional în 2028"

COSMIN GHIŢĂ, DIRECTORUL GENERAL AL NUCLEARELECTRICA:"Reactoarele SMR vor intra în sistemul energetic naţional în 2028"

M.G.Ziarul BURSA #Companii / 4 noiembrie 2021

"Construcţia şi asamblarea reactoarelor SMR este mult mai rapidă, iar costul per KW instalat este mai mic" 

Reactoarele nucleare modulare de mici dimensiuni (SMR) vor intra în sistemul energetic naţional în 2028, acesta fiind momentul în care ele vor începe să producă energie electrică, a declarat, ieri, Cosmin Ghiţă, directorul general al Nuclearelectrica (SNN), în cadrul unei intervenţii la televiziunea Digi24. CEO-ul SNN a spus că proiectul reactoarelor 3 şi 4 merge de asemenea înainte.

"Avem o creştere galopantă a preţurilor din energie, care vor rămâne pentru o perioadă la valorile actuale"

SPECIALIŞTI DIN MEDIUL DE AFACERI:"Avem o creştere galopantă a preţurilor din energie, care vor rămâne pentru o perioadă la valorile actuale"

Mihai GongoroiZiarul BURSA #Materii Prime / 29 octombrie 2021

Andrei Ceclan, preşedintele SAMER: "Uităm că sectorul energetic nu este făcut să existe în sine, ci este făcut pentru consumatori" Mihai Aniţei, country manager Ameropa: "Azomureş nu poate produce la preţul din prezent al gazului" Andrei Horhoianu, director operaţiuni ENEL X România: "Vom vedea o uşoară atenuare a preţurilor spre sfârşitul anului viitor" 

România şi Uniunea Europeană se confruntă cu o creştere galopantă a preţurilor din energie electrică şi gaze naturale, preţuri care vor rămâne pentru o anumită perioadă de timp la valorile nemaiîntâlnite din prezent, au afirmat, ieri, mai mulţi specialişti din sectorul de energie şi din mediul de afaceri, în cadrul unui eveniment organizat de publicaţia Energymonics.ro.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
<< mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo