GAMBLING Studiu privind reabilitarea şi funcţiunea Cazinoului din Constanţa

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 31 martie 2014

Studiu privind reabilitarea şi funcţiunea Cazinoului din Constanţa

Cazinoul din Constanţa nu va mai fi reabilitat cu fonduri europene din exerciţiul financiar 2007-2014, a declarat recent primarul Constanţei, Radu Mazăre, domnia sa anunţând că urmează să fie realizat un studiu care să stabilească ce trebuie să funcţioneze în această clădire şi cum va fi realizată o asociere cu "un privat".

Primarul din Constanţa a cerut unei case de avocatură să-i spună care este soluţia legală în privinţa Cazinoului şi a modului în care poate fi implicat vreun "privat" în reabilitarea acestuia, dar nu a primit un răspuns şi atunci a ales realizarea acestui studiu. Radu Mazăre a adăugat: "I-am dat unei companii de avocatură din Bucureşti în decembrie ca să îmi dea soluţia legală în această ţară unde totul e penal. Au bâlbâit-o, au lălăit-o şi ca atare am stabilit cu viceprimarul Decebal Făgădău ca să punem nişte bani să dea unei companii să facă un studiu să vedem ce ar fi cel mai bine să funcţioneze în Cazinou. Eu îmi doresc să fie cazinou, dar poate este o activitate mai profitabilă şi atunci investiţia privată ar veni mai uşor. Şi să ne arate drumul pe care să-l urmăm fără să vină a doua zi domnul procuror de la DNA şi să ne pună să dăm subsemnatul".

Viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a propus alocarea sumei de 167.000 de lei pentru realizarea unui studiu, oportunitate care are drept scop găsirea unor soluţii de restaurare a Cazinoului, proiect adoptat de consilieri. Domnia sa a precizat că nu exclude ca acest monument să fie reabilitat cu fonduri europene, dar din exerciţiul financiar 2014-2020, precizând că o decizie în acest sens va fi luată după ce studiul va stabili care tip de activitate va fi profitabil.

Într-un interviu acordat ziarului BURSA în primăvara anului treecut, Radu Mazăre spunea că renovarea Cazinoului ar putea costa circa 7 milioane de euro. Domnia a declarat la acea vreme că, ulterior reconstrucţiei, are în vedere asocierea cu un operator specializat pentru exploatare: "Sunt mai multe firme cu care am discutat: nişte companii americane, una rusească (care are sediul tot în SUA), nişte investitori din Golf, din Qatar. Dar de la interesul manifestat al companiilor până la investiţia efectivă avem cale lungă". Radu Mazăre mai spunea că turismul de gambling, suprapus (puţin pe zona staţiunii Mamaia, a oraşului Constanţa şi poate şi pe o parte din Delta Dunării) peste turismul de nişă, de distracţie, pe care noi îl promovăm, ar închide complet pachetul turistic.

La începutul acestui an, Radu Mazăre a reiterat intenţia să atragă investitori străini pentru preluarea Cazinoului, după ce a mers în Elveţia pentru a discuta modalităţi de colaborare cu reprezentanţii celui mai mare cazinou din Europa, aflat la Lugano.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...doar este un promotor al turismului sexual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb