Noua gamă de procesoare 2010 Intel Core disponibile pe piaţa autohtonă

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 20 ianuarie 2010

Intel Corporation a prezentat în România noua sa familie de procesoare mobile, desktop şi pentru sisteme încorporate, 2010 Intel Core, la doar câteva zile de la lansarea oficială la nivel internaţional. Această lansare reflectă investiţiile de 7 miliarde USD anunţate de Intel la începutul anului trecut, în mijlocul recesiunii economice globale.

Noile procesoare se găsesc deja pe piaţa locală în sistemele integratorilor Acer, Asus, eMag, HP, Lenovo, Maguay, MSI, Pcfun, PROSYS, RHS, Sony şi Toshiba, şi sunt disponibile în ofertele magazinelor Altex, Carrefour, Cel.ro, Domo, eMag şi Flanco.

Procesoarele 2010 Intel Core oferă un nivel fără precedent de integrare şi performanţă şi includ Intel Turbo Boost, tehnologie dedicată laptop-urilor, desktop-urilor şi dispozitivelor încorporate. Lansarea noilor procesoare Intel Corei7, i5 şi i3 coincide cu apariţia noului proces revoluţionar de producţie al Intel, pe 32 nanometri (nm) care - pentru prima dată în istoria companiei - va fi utilizat pentru a produce imediat şi a livra pe piaţă procesoare şi caracteristici la preţuri accesibile, dar şi pentru a integra grafică de înaltă definiţie în procesor.

Procesoarele 2010 Intel Core sunt create pe baza procesului de fabricaţie pe 32 nm al companiei Intel, care include a doua generaţie de tranzistori cu poartă de metal şi constantă dielectrică ridicată. Această tehnică, împreună cu alte progrese realizate, ajută la creşterea vitezei computerului, diminuându-i în acelaşi timp consumul de energie.

Bazate pe microarhitectura premiată Intel, "Nehalem", aceste noi procesoare pentru desktop, dispozitive mobile şi încorporate oferă un nivel ridicat de performanţă inteligentă pentru a reda şi edita muzică, jocuri, clipuri video, filme, fotografii, reţele sociale şi alte aplicaţii mainstream solicitante. În plus, laptop-urile ultra-subţiri cu o grosime mai mică de 2,5 cm, dotate cu noile procesoare 2010 Intel Core, oferă un echilibru excelent între performanţă, stil şi o durată de viaţă mare a bateriei.

O altă caracteristică intuitivă, disponibilă pentru cumpărătorii de notebook-uri mainstream, este Intel Switchable Graphics, care permite utilizatorilor pasionaţi de jocuri foarte solicitante din punct de vedere grafic să treacă automat de la grafica integrată Intel la placa video dedicată, fără a fi necesară o restartare a sistemului, pentru a atinge un nivel optim de durată de viaţă a bateriei şi performanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb