Ploile au dat bătăi de cap viticultorilor din Dobrogea

A.C.
Frăţia Vinului #Agro-alimentar / 29 septembrie 2014

General Manager Alira: Anul acesta, au căzut cu peste 170 de litri de apă/mp mai mult decât în alţi ani

Anul acesta a fost unul care a dat bătăi de cap viticultorilor din cauza ploilor abundente care nu sunt caracteristice Dobrogei, a declarat Ghenadie Bobeică, General Manager Alira, într-un comunicat remis azi redacţiei.

În ultima vineri din septembrie, Alira anunţă începerea campaniei de recoltare printr-un eveniment marcat de o sărbătoare câmpenească a recoltei organizată în via de la Aliman, judeţul Constanţa, potrivit sursei citate.

"Anul acesta a fost unul care ne-a dat bătăi de cap din cauza ploilor abundente, care nu sunt caracterstice Dobrogei. De regulă, aici cad anual circa 280 de litri de apă pe metru pătrat, iar anul acesta au fost peste 450 de litri, însă colegii noştri din vie au făcut tot ce le-a stat în putere să limiteze efectele ploilor şi să ne ofere struguri de calitate", a declarat Ghenadie Bobeică, General Manager Alira.

"Un pas important în acest an a fost deschiderea de noi pieţe de desfacere. În 2014 am încheiat parteneriate de distribuţie cu ţări precum Marea Britanie, Franţa, Japonia. Că volum de vânzări, 40% revin exporturilor, din 115.000 de sticle vândute din toate gamele noastre: ALIRA, ALIRA Grand Vin şi Lauri", a declarat Mircea Niculescu, director vânzări şi marketing Alira.

WineRo este o companie care s-a înfiinţat în 2006, an în care a achiziţionat mai mult de 100 de ha de teren la Aliman, judeţul Constanţa.

Potrivit sursei citate, aici au fost selectate pentru plantare, în urmă unor teste de sol, soiul românesc Fetească Neagră şi soiurile internaţionale Merlot şi Cabernet Sauvignon - investiţia în achiziţii şi plantări a fost de 2,6 milioane euro. Până în acest moment, investiţia a ajuns la 8 milioane de euro (vie, capital de lucru, centru de producţie).

În septembrie 2010 a fost lansat primul vin produs de WineRo, ALIRA, realizat din struguri Merlot din recolta 2009.

ALIRA este comercializat în prezent în ţări precum Austria, Belgia, China, Cehia, Finlanda, Franţa, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Japonia, Rusia, Singapore, Suedia, Regatul Unit al Marii Britanii, SUA.

WineRo face parte dintr-un grup de companii producătoare de vin. Celelate companii din grup sunt Bessa Valley, producătorul gamelor ENIRA din Bulgaria şi Great River Hill, producătorul vinurilor Château Nine Peaks din China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb