Procesoarele NVIDIA vor accelera, din 2010, sistemele de navigaţie şi divertisment pe automobilele Audi

M.M >
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 ianuarie 2010

Mariajul tehnologiei din Silicon Valley cu ingineria germană a determinat introducerea unităţilor de procesare vizuală de ultimă generaţie în industria de automobile. Astfel, NVIDIA implementează, în premieră, capacităţi vizuale şi de procesare avansate - un sistem de navigaţie 3D completă cu ghidare rutieră avansată, un sistem de siguranţă şi, nu în ultimul rând, un sistem "dual zone" de divertisment, care permite rularea simultană a două materiale video pe mai multe ecrane. Noile unităţi de procesare vizuală NVIDIA - 3G MMI - vor fi în dotarea automobilelor Audi, începând cu 2010.

Sistemul de navigaţie încorporat furnizează topografie 3D pentru clădiri şi oraşe, rapoarte despre trafic în timp real şi ghidare rutieră. De asemenea, sistemul poate recunoaşte scenarii complexe, anticipând acţiunile şoferului pentru a securiza deplasarea.

NVIDIA a colaborat cu Audi pentru a dezvolta un engine multimedia numit Vibrante, componenta de bază a sistemului 3G MMI. Nucleul Vibrante permite pasagerilor autovehiculelor Audi să urmărească filme pe DVD, să asculte muzică de pe iPod, CD, card SD card sau stick USB şi să ruleze conţinut audio-video online.

O altă premieră în industia auto constă în aceea că, prin intermediul engine-ului Vibrante - compatibil cu sistemul de divertisment "dual zone" pe o singură unitate de procesare vizuală (GPU) - pasagerii pot urmări două filme pe două ecrane separate, încorporate în tetiere.

În plus, NVIDIA şi Audi au colaborat cu Google pentru a integra Google Earth în viitoarea versiune a sistemului 3G MMI, începând cu modelul Audi A8 în 2011. Google Earth are la bază o tehnologie dezvoltată de Keyhole, o companie în care NVIDIA a investit şi pe care ulterior Google a achiziţionat-o. Rezultatul acestei colaborări este o premieră pentru industrie - un sistem de navigaţie 3D surprinzător, cu informaţii detaliate despre relief, interfaţă prietenoasă, curată şi intuitivă.

Aceasta este prima dată când Google Earth va fi disponibil într-o maşină de serie.

Următoarea generaţie de procesoare având un consum de curent foarte scăzut NVIDIA Tegra va accelera sistemul de navigaţie şi divertisment din toate maşinile marca Audi, începând cu 2012, precum şi alte autovehicule sub brand-ul Volkswagen AG (Volkswagen, Bentley, Lamborghini, SEAT şi SKODA). Cele opt procesoare independente din cip-ul Tegra vor ajuta Audi să implementeze două sisteme electronice diferite într-un singur cip minuscul. Tegra va creşte performanţa micşorând de 10 ori consumul de curent în sistemul de navigaţie şi divertisment.

Jen-Hsun Huang, preşedinte şi CEO NVIDIA, a declarat: "Când vine vorba de maşini, preocuparea principală este siguranţa pasagerilor. Graţie celor opt procesoare independente din Tegra, sistemul de procesare al maşinii va fi suficient de puternic pentru a prelucra informaţiile furnizate de camerele video aflate în habitaclu şi în afara maşinii, monitorizând permanent drumul, dar şi şoferul, cu feed-back în timp real, pentru a securiza deplasarea."

Tehnologiile NVIDIA sunt utilizate în industia auto de peste un deceniu. Plăcile Quadro, apărute în 1999 au fost încorporate în staţii de lucru pentru a facilita design-ul autovehiculelor şi al componetelor. În 2006, NVIDIA a lansat gama Tesla bazată pe arhitectura CUDA, destinată aplicaţiilor de înaltă procesare, precum simulări de accidente şi de dinamică a fluidelor.

Audi of America Inc. şi ai săi 270 dealeri oferă o gamă completă de vehicule de lux marcă a ingineriei germane. Gama Audi este una dintre cele mai noi din industrie, cu 23 de modele, dintre care 12 apărute în 2008 şi 2009. În 2008, AUDI AG a vândut 1 milion de maşini în întreaga lume, înregistrând al 13-lea an consecutiv de record în vânzări şi profit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb