Conergy: România rămâne o piaţă cu potenţial pentru investiţii, în ciuda instabilităţii legislative

F.A.
Companii #Energie / 20 iunie 2013

Conergy, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa sistemelor fotovoltaice la nivel internaţional, anunţă că ediţia a şasea a Forumului Fotovoltaic, care a avut loc în Bucureşti, s-a încheiat cu concluzia că ţara noastră rămâne o piaţă cu multiple oportunităţi de investiţii, în ciuda instabilităţii legislative, se arată într-un comunicat de presă.

Evenimentul a fost organizat de Conergy în parteneriat cu Energy and Services şi Socomec.

În perioada următoare, focusul investitorilor de pe piaţa locală, potrivit Conergy, va rămâne pe proiecte majore, însă va fi dublat de atenţia acordată centralelor mici, de pe acoperiş. Lipsa unui cadru legislativ previzibil (privind alocarea certificatelor verzi, mecanismul de compensare, atingerea capacităţii maxime etc) afectează planurile de dezvoltare ale jucătorilor de pe piaţa locală, conform reprezentanţilor Conergy. O altă provocare majoră este reprezentată de dificultatea în obţinerea finanţării din partea băncilor, care conduce la situaţia în care multe proiecte să nu mai respecte termenele din planul iniţial de dezvoltare.

Potrivit lui Ales Spacil, Business Development Conergy Italia, schimbările legislative trebuie să fie previzibile pentru ca activitatea jucătorilor din piaţă să fie eficientă pe termen lung.

"Într-o perioadă în care costurile energiei fotovoltaice au scăzut considerabil, autorităţile din fiecare stat ar trebui să facă eforturi pentru a creşte producţia acestui tip de energie," a adăugat Ales Spacil.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Conergy, vom asista la o creştere a interesului clienţilor pentru calitatea materialelor utilizate, pentru că investiţia în panouri solare trebuie văzută ca una pe termen lung, cu o rezistenţă în timp de zeci de ani.

Schimbările majore ale sistemului de reglementare pentru surse de energie regenerabile - mai ales în sectorul fotovoltaic - , anunţate recent ar putea determina o reticenţă a investitorilor în a realiza investiţii în România, considerându-le cu un grad ridicat de risc, potrivit lui Guglielmo Martino, Energy and Services.

De asemenea, faptul că certificatele verzi pot fi tranzacţionate numai prin OPCOM şi pieţe centralizate limitează libertatea antreprenorilor şi va avea un impact major asupra finanţărilor oferite de bănci pentru proiecte pe piaţa fotovoltaică, se mai arată în comunicat.

În acelaşi timp, toate modificările recente în cadrul legislativ ar putea determina investitorii să îşi concentreze atenţia asupra proiectelor de sub 1 MW (inclusiv cele cu panouri pentru acoperişuri).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb