ZIARUL BURSA

01 aprilie
Ediţia din 15.08.2024
Concurs de proiecte legislative în domeniul jocurilor de noroc

SUPLIMENT GAMBLING Concurs de proiecte legislative în domeniul jocurilor de noroc

Emilia OlescuCompanii / 1 aprilie

Emilia Olescu

În Parlamentul nostru se află în dezbatere o avalanşă de proiecte de lege în domeniul gamblingului, majoritatea depuse în anul pre-electoral 2023. Iniţiativele legislative au aproximativ aceleaşi preve­deri, fie că provin de la puterea politică, fie că vin dinspre opoziţia parlamentară. Textele de lege vizează reglementarea sectorului din punct de vedere al publicităţii, al spaţiului unde se des­făşoară jocurile de noroc sau chiar vorbesc despre "eradicarea" acestei industrii.

Air-Sea Schengen - o fărâmă de speranţă privind libera circulaţie

Air-Sea Schengen - o fărâmă de speranţă privind libera circulaţie

George MarinescuPolitică / 1 aprilie

Avem în sfârşit, de ieri, Schengenul aerian şi maritim pe care, din poziţia superioară de membru cu drepturi depline al spaţiului de liberă circulaţie a mărfurilor şi persoanelor, Austria ni l-a acordat la ultima şedinţă a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne de anul trecut.

Gamblingul, domeniu prioritar de legiferare pentru politicieni

SUPLIMENT GAMBLING Gamblingul, domeniu prioritar de legiferare pentru politicieni

I.Ghe.Companii / 1 aprilie

Organizarea şi des­făşurarea jocurilor de noroc constituie un domeniu în care decidenţii politici s-au grăbit să legifereze strict în ultimii ani, din motive mai mult sau mai puţin electorale. Cert este că vidul legislativ în privinţa autorizării func­ţionării spaţiilor în care se desfăşoară activităţile respective, în privinţa accesului persoanelor în aceste spaţii, precum şi în privinţa comercializării anumitor produse şi a publicităţii a fost umplut în ultimii ani de mai multe proiecte de acte normative, majoritatea fiind iniţiate pe parcursul anului trecut, iniţiative legislative care au cam aceleaşi prevederi, fie că provin de la puterea politică PSD-PNL, fie că vin de la opoziţia parlamentară.

Lege şi fărădelege în jocurile de noroc din România

SUPLIMENT GAMBLING Lege şi fărădelege în jocurile de noroc din România

Anchidim Zăgrean, preşedintele ROMBETCompanii / 1 aprilie

Nimic nu s-a schimbat în anul 2023, când, la fel ca în anii precedenţi, organizatorii jocurilor de noroc au fost nevoiţi să asis­te neputincioşi la un adevărat festival al politicienilor, un curcubeu al culorilor politice, care s-au întrecut în depunerea a nenumărate proiecte de lege, care nu au altă menire sau conţinut constituţional decât posibila şi mult dorita imagine mass-media, prin intermediul căreia poate mai adună o mână de voturi sau sperând că vor obţine suficientă notorietate ori suficient populism care să-i poată plasa din nou în cursa pentru un nou mandat de parlamentar. Nu mai contează şi nu interesează pe nimeni faptul că ceea ce propun, prin aceste proiecte de lege precum şi pe tot parcursul parlamentar al acestora, de la momentul elaborării iniţiativei şi până la momentul în care aces­tea sunt supuse spre dezbatere parlamentară şi apoi spre adoptare, nu sunt respectate nici cele mai elementare norme de tehnică sau procedură legislativă.

Piaţa de gambling - evaluată la peste un milliard de euro, în creştere cu 50% în ultimii doi ani

SUPLIMENT GAMBLING Piaţa de gambling - evaluată la peste un milliard de euro, în creştere cu 50% în ultimii doi ani

Companii / 1 aprilie

(Interviu cu Gheorghe Gabriel Gheorghe, preşedintele ONJN) 

Reporter: Cum a evoluat piaţa jocurilor de noroc în ultimul an?

Gheorghe Gabriel Gheorghe: Industria jocurilor de noroc s-a dezvoltat semnificativ, şi nu mă refer aici doar la ultimul an, segmentul online fiind pe un trend constant ascendent. Aici a contat, bineînţeles, foarte mult şi accesul la internet şi la device-uri mobile, ce au permis, practic, jucătorilor să beneficieze oriunde şi oricând de activităţi de divertisment de o varietate tot mai largă.

Majorarea taxelor - impact de 10 milioane lei în proiectul de buget al Loteriei

SUPLIMENT GAMBLING Majorarea taxelor - impact de 10 milioane lei în proiectul de buget al Loteriei

Companii / 1 aprilie

(Interviu cu Ionuţ-Valeriu Andrei, directorul general al Loteriei Române) 

Reporter: Care a fost evoluţia activităţii Loteriei Române în ultimul an?

Ionuţ-Valeriu Andrei: În 2023, am dat startul procesului de digitalizare a companiei. Biletele la Loto 6/49, 5/40 şi Joker sunt disponibile acum şi on-line, prin intermediul unor aplicaţii partenere. În doar 30 de săptămâni de la tranziţia către on-line, impactul a fost remarcabil, iar în prezent 20% din totalul vânzărilor de bilete la jocurile Loto tradiţionale sunt realizate prin platforme on-line.

Struţocămila

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 1 aprilie

CRISTIAN PÎRVULESCU

Până la intrarea doar parţială în spaţiul Schengen, România a tot experimentat tema struţocămilei, a acestei alcătuiri hibride care este formată din două elemente incompatibile.

"Efectele populismului vor fi catastrofale"

SUPLIMENT GAMBLING "Efectele populismului vor fi catastrofale"

Companii / 1 aprilie

(Interviu cu Vlad Soare, preşedintele FEDBET) 

Reporter: Care sunt principalele probleme ale domeniului şi ce soluţii consideraţi că există pentru remedierea acestora?

Vlad Soare: Principala problemă a domeniului nostru este percepţia cu privire la industria de jocuri de noroc. Sunt puţine industrii care se confruntă cu o asemenea percepţie, iar motivele care stau la baza acesteia sunt strâns legate de faptul că industria noastră este receptată ca fiind una a viciului, şi nu una a divertismentului. Această percepţie are la bază o lipsă de educaţie generalizată în legatură cu acest domeniu, cu toate că percepţia pe care noi încercăm să o creăm, aliniată la realitatea din ţările occidentale, este cea conform căreia jocurile de noroc reprezintă o formă de entertainment care, în mod evident, vine cu un cost care trebuie să fie înţeles, asumat şi neapărat păstrat sub control.

"Modificările cadrului legislativ au fost făcute fără o consultare onestă cu industria"

SUPLIMENT GAMBLING "Modificările cadrului legislativ au fost făcute fără o consultare onestă cu industria"

Companii / 1 aprilie

(Interviu cu Odeta Nestor, preşedintele AOJND) 

Reporter: Care sunt principalele probleme ale domeniului şi ce soluţii consideraţi că există pentru remedierea acestora?

Odeta Nestor: Din păcate, principalele probleme ale domeniului sunt generate de lipsa de consultare din partea autorităţilor pe fondul a ceea ce aş putea califica, fără exagerare, ca fiind o degradare a activităţii ONJN în ultimii ani. Este o constatare care nu ne aparţine doar mie şi multora dintre colegii mei din industrie, ci, din păcate, este o realitate observată inclusiv recent, într-un raport oficial, de către Corpul de Control al Prim-Ministrului. Desigur, toată această funcţionare defectuoasă are efecte directe în piaţă şi, în cele din urmă, în serviciile oferite clienţilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Program pentru construirea a 26 de fabrici de reciclare

Program pentru construirea a 26 de fabrici de reciclare

I.GHE.Internaţional / 1 aprilie

Administraţia Fondului pentru Mediu va finanţa, cu 200 milioane euro - fonduri alocate din PNRR -, construirea a 26 de noi fabrici de reciclare în ţara noastră, a declarat, vineri, Laurenţiu Neculaescu, preşedintele instituţiei publice, în cadrul...

Macro Newsletter 01 Aprilie 2024

Macro Newsletter 01 Aprilie 2024

Macroeconomie / 1 aprilie

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat scăderea anuală în februarie 2024, până la 0,3%, de la 0,4%, pe fondul unei scăderi anuale de 2,8% a creditului guvernamental şi a unui avans de 0,7% a creditului neguvernamental.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo