Macroeconomie

29 mai 2017
"Vom respecta ţinta de deficit bugetar de sub 3%"

VIOREL ŞTEFAN, MINISTRUL FINANŢELOR PUBLICE:"Vom respecta ţinta de deficit bugetar de sub 3%"

A consemnat EMILIA OLESCUZiarul BURSA #Macroeconomie / 29 mai 2017

"Cu siguranţă vom atinge indicatorii estimaţi în buget"  

"Ne-am propus să atragem 5,2 miliarde euro din fonduri UE, în 2017"

"Populaţia şi mediul de afaceri au încredere în economia românească şi în măsurile din Programul de Guvernare al PSD"

"Estimăm ca termenul de finalizare a analizei ex-ante pentru transformarea EximBank în bancă de dezvoltare ar fi începutul anului viitor"

O prioritate a Ministerului Finanţelor Publice (MFP) pentru acest an o reprezintă înlăturarea tuturor piedicilor în vederea absorbţiei de fonduri europene, ne-a precizat domnul Viorel Ştefan, ministrul de finanţe. Oficialul ne-a declarat, într-un interviu, că, pentru 2017, MFP şi-a propus să atragă 5,2 miliarde euro în economia românească: "Într-un termen foarte scurt trebuie să îndreptăm tot ceea ce nu s-a făcut în anul 2016 şi să îmbunătăţim urgent gestionarea şi coordonarea generală a implementării fondurilor europene structurale".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Am avut o strategie cu faţa la UE, ne trebuie o strategie cu faţa la zona euro"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI "ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / ADRIAN VASILESCU, BNR:"Am avut o strategie cu faţa la UE, ne trebuie o strategie cu faţa la zona euro"

EMILIA OLESCUZiarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Am avut, în 2007, o strategie cu faţa la UE, iar acum avem nevoie de o strategie cu faţa la Zona Euro, a spus Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).

Domnia sa a menţionat: "Noi, în România, am...

"Esenţa democraţiei nu constă în alegerea reprezentanţilor poporului, ci în destituirea lor"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / EMIL DINGA, ACADEMIA ROMÂNĂ:"Esenţa democraţiei nu constă în alegerea reprezentanţilor poporului, ci în destituirea lor"

EMILIA OLESCUZiarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Ţara noastră trebuie să aibă un proiect de ţară structural şi global, este de părere Emil Dinga, profesor universitar şi cercetător ştiinţific la Centrul de Cercetări Financiare şi Monetare "Victor Slăvescu" din cadrul Academiei Române,...

"Creditarea, educaţia financiară, agenda digitală şi platforma financiară - pilonii strategici ai dezvoltării"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / FLORIN DĂNESCU, ARB:"Creditarea, educaţia financiară, agenda digitală şi platforma financiară - pilonii strategici ai dezvoltării"

ANDREI STANZiarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Cei patru piloni strategici pe care trebuie să se bazeze dezvoltarea economică a societăţii româneşti îi reprezintă, în viziunea Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), creditarea, educaţia financiară, agenda digitală şi platforma financiară, a...

Beneficii de un miliard de euro pentru consumatori, în urma intervenţiilor Consiliului Concurenţei

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / DRAGOŞ VASILE, CONSILIUL CONCURENŢEI:Beneficii de un miliard de euro pentru consumatori, în urma intervenţiilor Consiliului Concurenţei

A.A.Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Efectul pozitiv pentru consumatori, în urma a 19 intervenţii ale Consiliului Concurenţei, în perioada 2003-2016, a fost de un miliard de euro, potrivit lui Dragoş Vasile, Consilier de Concurenţă la Consiliul Concurenţei.

"Strategia de dezvoltare trebuie să fie una sustenabilă"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / ANGHELUŢĂ VĂDINEANU, CENTRUL NAŢIONAL PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ:"Strategia de dezvoltare trebuie să fie una sustenabilă"

A.A.Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Angheluţă Vădineanu, Preşedintele Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă consideră că Strategia de dezvoltare a ţării trebuie să fie una sustenabilă, iar sustenabilitatea nu poate fi asigurată decât în cadrul unor sisteme, ţinând cont de...

"Este necesar un program strategic de convergenţă reală pentru următorii zece ani"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / NAPOLEON POP, ACADEMICIAN:"Este necesar un program strategic de convergenţă reală pentru următorii zece ani"

ADINA ARDELEANUZiarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Ţara noastră nu a demonstrat capacitatea de a-şi asuma o strategie de dezvoltare credibilă, bine substanţiată şi racordată unui interes naţional, cu ţinte calitative şi cantitative de atins într-o perioadă bine descrisă, consideră Napoleon Pop,...

"Dezvoltarea infrastructurii - cel mai important lucru, pentru ţara noastră"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / RĂZVAN NICOLESCU, "DELOITTE":"Dezvoltarea infrastructurii - cel mai important lucru, pentru ţara noastră"

ANDREI STANZiarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Priorităţile la acest moment pentru ţara noastră, din punct de vedere energetic, sunt reprezentate de dezvoltarea infrastructurii, cheltuirea fondurilor structurale şi reformarea sistemului educaţional, care trebuie corelate cu strategia de...

Figura 1: Creşterea exportului (% anual) vs. evoluţia REER (% anual) pe pieţe din Germania în cele două grupe de ţări (Sursa: Ahmed, Appendina şi Ruta (2015), p.21).Figura 2: REER pe mari grupe industriale -competiţie pe piaţa externă (Sursa: Eurostat, WIOD, institute naţionale de statistică, calcule BNR).

Lanţurile de producţie şi corecţiile macroeconomice

Daniel DăianuMacroeconomie / 23 mai 2017

Lanţurile de producţie gobale (global supply/value chains), GVCs, întruchipează interdependenţe economice. Chiar dacă Marea Recesiune (criza financiară) a indus fragmentare şi reveniri la matcă (ex: dezintemerdiere/deleveraging), o încetinire a...

<< mai multe ştiri >>
Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo