Energie

20 august 2021
"Consumatorii vulnerabili vor primi sprijin din toamnă, dacă legea va fi adoptată în Parlament"

VIRGIL POPESCU, MINISTRUL ENERGIEI:"Consumatorii vulnerabili vor primi sprijin din toamnă, dacă legea va fi adoptată în Parlament"

M.G.Ziarul BURSA #Politică / 20 august 2021

Potrivit ministrului, circa 400.000 de gospodării vor putea primi sprijin pentru plata facturilor la utilităţi 

Termenul de aplicare a legii pentru consumatorul vulnerabil va fi devansat, iar consumatorii casnici vulnerabili vor primi încă din această toamnă sprijin pentru plata facturilor la energie şi gaze, dacă legea care permite acordarea acestor ajutoare va fi aprobată în Parlament în luna septembrie, a afirmat, ieri, Virgil Popescu, ministrul Energiei, după o şedinţă la guvern pe subiectul majorărilor de preţuri la energie. Proiectul de lege privind consumatorul vulnerabil se află în Parlament încă din luna martie, iar sprijinul pentru consumatori era planificat să fie acordat de la 1 ianuarie 2022. Potrivit ministrului, circa 400.000 de gospodării vor putea primi sprijin pentru plata facturilor la utilităţi.

Energia solară a atins un nivel record

Energia solară a atins un nivel record

O.D.Ziarul BURSA #Materii Prime / 19 august 2021

Vara toridă pe care încă o traversăm are şi părţile ei bune din punct de vedere economic. Furnizarea de energie solară în UE în iunie şi iulie a urcat la un nivel record în 2021, reprezentând 10% din totalul electricităţii produse în blocul comunitar, arată datele publicate de organizaţia Ember. Cele 27 de state membre UE au generat aproape 39 TWh (terawatt-oră) de energie din panourile solare în iunie şi iulie, faţă de 10,9 TWh din 2018. Noi recorduri au fost realizate în opt ţări din UE, inclusiv Spania şi Germania, în urma majorării producţiei şi a utilizării panourilor solare, se arată în raport.

Chişinăul se disculpă în cazul respingerii asocierii Electrica-Electromontaj

PRECIZĂRI TULBURI, CLARIFICĂRI ÎNCURCATEChişinăul se disculpă în cazul respingerii asocierii Electrica-Electromontaj

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 17 august 2021

Reprezentanţii Unităţii Consolidate pentru Implementarea şi Monitorizarea Proiectelor în Domeniul Energeticii (UCIPE) din Republica Moldova se declară lezaţi de afirmaţiile incluse în articolul link: "Asocierea Electrica-Electromontaj, boicotată de comisia de evaluare de la Chişinău" , publicat de ziarul BURSA în ediţia din 6 august 2021.

Cariera CE Oltenia

ÎN SEPTEMBRIEProtest al angajaţilor CE Oltenia, în faţa Ministerului Energiei

I.Ghe.Ziarul BURSA #Companii / 11 august 2021

Reprezentanţii Cartel Alfa Gorj ameninţă cu proteste în faţa Ministerului Energiei, începând de luna viitoare, anunţă Pandurul.ro. Nemulţumirile liderilor confederaţiei sindicale au pornit de la declaraţia Elenei Popescu, director în cadrul Ministerului Energiei, care a spus că trebuie stabilite termene prin lege pentru renunţarea la cărbune.

Preşedintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, acuză reprezentanţii ministerului de lipsă de transparenţă în ceea ce priveşte viitorul energiei pe cărbune din România.

Alin Munteanu a spus la un post de radio, conform sursei citate: "Nu este pentru prima dată când doamna Elena Popescu spune că mineritul o să se închidă, dar atunci când dânsa încasa sute de milioane de lei vechi de la Complexul Energetic Oltenia, ca supraveghetor, nu spunea nimic că trebuie să se închidă cărbunele. Vine cu o reacţie şi spune că, până în anul 2030, cărbunele trebuie închis. Nu ştiu de unde are informaţia asta, noi nu ştim nimic. Doamna nu vine să spună ce punem în schimb".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
<< mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo