Macroeconomie

7 iunie 2017
ANOFM: Rata şomajului a scăzut în aprilie la 4,34%

ANOFM: Rata şomajului a scăzut în aprilie la 4,34%

Andrei StanMacroeconomie / 7 iunie 2017

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în luna aprilie, de 4,34%, cu 0,21 puncte procentuale (pp) mai mică decât cea din luna anterioară şi mai mică cu 0,35 pp decât cea din aprilie 2016, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Creşterea salariilor bugetarilor mai aşteaptă

Creşterea salariilor bugetarilor mai aşteaptă

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 iunie 2017

Actualizare 13:06 Dragnea, despre absenţa lui Viorel Ştefan la dezbaterile din Cameră pe Legea salarizării: "O ofensă!"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a declarat jurnaliştilor că absenţa ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, de la dezbaterea Legii salarizării în Camera Depjutaţilor reprezintă "o ofensă". Liderul social-democraţilor a făcut această declaraţie după ce în plen şi-a cerut scuze pentru absenţa lui Viorel Ştefan.

Actualizare 12:16 Legea salarizării a fost adoptată de către Camera Deputaţilor

Actualizare 11:50 Dragnea, despre Legea salarizării: "Voinţa Guvernului de a duce lucrurile până la capăt nu a fost destul de puternică"

Actualizare 10:12 Florin Cîţu despre Legea Salarizării: "După ce a retras declaraţia cu TVA 0% (eu i-am zis de la început că nu se poate), îi anunţă oficial, din vârful buzelor, pe medici că i-a minţit. Şi pe asta am anticipat-o".

-------

Bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum, a declarat, ieri, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în condiţiile în care, potrivit variantei iniţiale a Ministerului Muncii, primele majorări trebuiau aplicate de la 1 iulie 2017.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
România, tot mai departe de euro ?

România, tot mai departe de euro ?

THEODOR STOLOJANZiarul BURSA #Macroeconomie / 7 iunie 2017

Într-un articol publicat în ziarul BURSA din 26 mai 2017, domnul Daniel Dăianu apreciază că România nu este pregătită să adere la euro în prezent şi nici în următorii doi-trei ani. În principal, se enunţă două argumente: (i) este necesară...

"Am avut o strategie cu faţa la UE, ne trebuie o strategie cu faţa la zona euro"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI "ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / ADRIAN VASILESCU, BNR:"Am avut o strategie cu faţa la UE, ne trebuie o strategie cu faţa la zona euro"

EMILIA OLESCUZiarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Am avut, în 2007, o strategie cu faţa la UE, iar acum avem nevoie de o strategie cu faţa la Zona Euro, a spus Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).

Domnia sa a menţionat: "Noi, în România, am...

"Esenţa democraţiei nu constă în alegerea reprezentanţilor poporului, ci în destituirea lor"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / EMIL DINGA, ACADEMIA ROMÂNĂ:"Esenţa democraţiei nu constă în alegerea reprezentanţilor poporului, ci în destituirea lor"

EMILIA OLESCUZiarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Ţara noastră trebuie să aibă un proiect de ţară structural şi global, este de părere Emil Dinga, profesor universitar şi cercetător ştiinţific la Centrul de Cercetări Financiare şi Monetare "Victor Slăvescu" din cadrul Academiei Române,...

"Creditarea, educaţia financiară, agenda digitală şi platforma financiară - pilonii strategici ai dezvoltării"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / FLORIN DĂNESCU, ARB:"Creditarea, educaţia financiară, agenda digitală şi platforma financiară - pilonii strategici ai dezvoltării"

ANDREI STANZiarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Cei patru piloni strategici pe care trebuie să se bazeze dezvoltarea economică a societăţii româneşti îi reprezintă, în viziunea Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), creditarea, educaţia financiară, agenda digitală şi platforma financiară, a...

Beneficii de un miliard de euro pentru consumatori, în urma intervenţiilor Consiliului Concurenţei

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / DRAGOŞ VASILE, CONSILIUL CONCURENŢEI:Beneficii de un miliard de euro pentru consumatori, în urma intervenţiilor Consiliului Concurenţei

A.A.Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Efectul pozitiv pentru consumatori, în urma a 19 intervenţii ale Consiliului Concurenţei, în perioada 2003-2016, a fost de un miliard de euro, potrivit lui Dragoş Vasile, Consilier de Concurenţă la Consiliul Concurenţei.

"Strategia de dezvoltare trebuie să fie una sustenabilă"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / ANGHELUŢĂ VĂDINEANU, CENTRUL NAŢIONAL PENTRU DEZVOLTARE DURABILĂ:"Strategia de dezvoltare trebuie să fie una sustenabilă"

A.A.Ziarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Angheluţă Vădineanu, Preşedintele Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă consideră că Strategia de dezvoltare a ţării trebuie să fie una sustenabilă, iar sustenabilitatea nu poate fi asigurată decât în cadrul unor sisteme, ţinând cont de...

"Este necesar un program strategic de convergenţă reală pentru următorii zece ani"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / NAPOLEON POP, ACADEMICIAN:"Este necesar un program strategic de convergenţă reală pentru următorii zece ani"

ADINA ARDELEANUZiarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Ţara noastră nu a demonstrat capacitatea de a-şi asuma o strategie de dezvoltare credibilă, bine substanţiată şi racordată unui interes naţional, cu ţinte calitative şi cantitative de atins într-o perioadă bine descrisă, consideră Napoleon Pop,...

"Dezvoltarea infrastructurii - cel mai important lucru, pentru ţara noastră"

STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI " ÎNTRE ZONA EURO ŞI ZODIA LEULUI" EDIŢIA A III-A / RĂZVAN NICOLESCU, "DELOITTE":"Dezvoltarea infrastructurii - cel mai important lucru, pentru ţara noastră"

ANDREI STANZiarul BURSA #Macroeconomie / 25 mai 2017

Priorităţile la acest moment pentru ţara noastră, din punct de vedere energetic, sunt reprezentate de dezvoltarea infrastructurii, cheltuirea fondurilor structurale şi reformarea sistemului educaţional, care trebuie corelate cu strategia de...

Figura 1: Creşterea exportului (% anual) vs. evoluţia REER (% anual) pe pieţe din Germania în cele două grupe de ţări (Sursa: Ahmed, Appendina şi Ruta (2015), p.21).Figura 2: REER pe mari grupe industriale -competiţie pe piaţa externă (Sursa: Eurostat, WIOD, institute naţionale de statistică, calcule BNR).

Lanţurile de producţie şi corecţiile macroeconomice

Daniel DăianuMacroeconomie / 23 mai 2017

Lanţurile de producţie gobale (global supply/value chains), GVCs, întruchipează interdependenţe economice. Chiar dacă Marea Recesiune (criza financiară) a indus fragmentare şi reveniri la matcă (ex: dezintemerdiere/deleveraging), o încetinire a...

<< mai multe ştiri >>
Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo