Energie

11 august 2021
Cariera CE Oltenia

ÎN SEPTEMBRIEProtest al angajaţilor CE Oltenia, în faţa Ministerului Energiei

I.Ghe.Ziarul BURSA #Companii / 11 august 2021

Reprezentanţii Cartel Alfa Gorj ameninţă cu proteste în faţa Ministerului Energiei, începând de luna viitoare, anunţă Pandurul.ro. Nemulţumirile liderilor confederaţiei sindicale au pornit de la declaraţia Elenei Popescu, director în cadrul Ministerului Energiei, care a spus că trebuie stabilite termene prin lege pentru renunţarea la cărbune.

Preşedintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, acuză reprezentanţii ministerului de lipsă de transparenţă în ceea ce priveşte viitorul energiei pe cărbune din România.

Alin Munteanu a spus la un post de radio, conform sursei citate: "Nu este pentru prima dată când doamna Elena Popescu spune că mineritul o să se închidă, dar atunci când dânsa încasa sute de milioane de lei vechi de la Complexul Energetic Oltenia, ca supraveghetor, nu spunea nimic că trebuie să se închidă cărbunele. Vine cu o reacţie şi spune că, până în anul 2030, cărbunele trebuie închis. Nu ştiu de unde are informaţia asta, noi nu ştim nimic. Doamna nu vine să spună ce punem în schimb".

BOGDAN MAIOREANU, ANALIST ETORO:"Preţurile energiei cresc îngrijorările legate de inflaţia generată de pandemie"

A.I.Ziarul BURSA #Macroeconomie / 10 august 2021

"În ţara noastră, preţurile benzinei şi motorinei la pompă au atins deja niveluri din 2018" BNR avertizează că scăderea inflaţiei din 2022 va fi mai mică decât cea anticipată iniţial  

Creşterea preţurilor energiei sporeşte îngrijorările legate de inflaţia generată de pandemie, spune Bogdan Maioreanu, analist în cadrul eToro, în cel mai recent raport al său.

Analistul afirmă: "Uniunea Europeană a adoptat deja în această vară un pachet de iniţiative ce are obiectivul ambiţios de a reduce emisiile nete de CO2 cu 55% până în 2030, sub nivelurile din 1990. Dar acest lucru vine cu anumite costuri. Un efect negativ, deja vizibil, pare să fie creşterea preţurilor la energia electrică, ca urmare a majorării abrupte a preţului certificatelor de emisii de CO2, de la 30 euro/tonă în luna ianuarie a acestui an la peste 50 euro/tonă în prezent".

... Dar vara va fi cald şi ziua mai lungă ...

CÂT DE APROAPE ESTE NOUA ERĂ A ÎNTUNERICULUI ŞI FRIGULUI?Eliminarea hidrocarburilor din electricitate ne aruncă în beznă

Călin RecheaZiarul BURSA #Internaţional / 10 august 2021

Călin Rechea

Urgenţa luptei neobosite împotriva schimbărilor climatice îi face pe politicieni, dar şi pe mulţi oameni de ştiinţă, să ignore cu o uşurinţă dezarmantă legile fizicii, în special pe cele ale termodinamicii, în speranţa că se poate construi un sistem economic sustenabil şi robust pe baza energiei electrice "verzi".

Sistemul energetic, incapabil să susţină creşterea consumului de electricitate

Sistemul energetic, incapabil să susţină creşterea consumului de electricitate

G.M.Ziarul BURSA #Companii / 10 august 2021

În condiţiile în care pentru atingerea ţintelor de decarbonare a industriei energetice, vom fi nevoiţi să investim masiv, inclusiv din fondurile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în crearea unor capacităţi de producere a energiilor regenerabile şi ţinând cont de ambiţiile Comisiei de la Bruxelles privind generalizarea transportului electric, adevărata problemă cu care se confruntă sistemul energetic naţional este modul în care infrastructura din electricitate va rezista creşterii exponenţiale a consumului în următoarele decenii.

OPINIICriza energiei va face victime şi la bursă

Cristian DogaruZiarul BURSA #Miscellanea / 6 august 2021

De ceva vreme vedem cum preţurile energiei electrice cresc susţinut, pe fondul revenirii cererii de consum după pandemie sau, poate mai corect, pe seama estimărilor privind revenirea cererii după pandemie. Am văzut în ultimele zile preţuri de până la 1.000 lei/MWh, în intervale de vârf pe piaţa spot, şi consum record pe fondul caniculei. Dacă valorea medie pe piaţa pentru ziua următoare era, în urmă cu un an, de 179 lei/MWh, în iulie a fost de 447 lei, o creştere de 150%. Este şi o componentă speculativă în aceste creşteri, având în vedere că preţul certificatelor de carbon a atins, la rândul său, un vârf în jurul a 50 de euro/tonă, pornind de la puţin peste 20 euro/tona în iunie 2021. Speculaţiile au, însă, un spate solid - e vorba de planul UE de a descuraja energia poluantă în dauna celei curate, astfel încât nu vom vedea prea curând ieftiniri, câtă vreme se foloseşte încă intensiv cărbunele.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Guvernul a aprobat disponibilizarea minerilor

G.M.Ziarul BURSA #Companii / 25 iunie 2021

9000 de angajaţi de la minele de cărbune şi uraniu îşi vor pierde locurile de muncă în următorii patru ani 

Guvernul a aprobat ieri ordonanţa de urgenţă prin care a modificat Ordonanţa 69/2019 privind persoanele disponibilizate din industria...

<< mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo